BMW VIN je edinstvena koda, ki identificira vsako vozilo BMW na svetu. Iz tega razloga lahko z njim poiščete podrobne informacije o vozilu. Ti podatki se lahko izkažejo za koristne pri nakupu rabljenih avtomobilov. Preverjanje VIN v BMW vam bo omogočilo, da preverite, ali avto ni bil ukraden, poškodovan ali spremenjen. Kje torej najti VIN na BMW-ju in kako ga dekodirati? Svetujemo.

BMW – dekodiranje številke VIN

Dekodiranje VIN v BMW med drugim omogoča preverjanje, ali je trenutno opremo avtomobila proizvajalec prvotno vgradil v vozilo. Poleg splošnih parametrov avtomobila, kot sta barva barve ali serija, preverjanje VIN v BMW-ju omogoča tudi branje pomembnih informacij o zgodovini vozila. To je še posebej koristno, če koga zanima nakup BMW-ja iz tujine, saj bo dekodiranje številke šasije zagotovilo ključne informacije o avtomobilu. Kakršna koli neskladja med trenutnimi podatki, ki jih je posredoval prodajalec, in tistimi v kodi BMW VIN lahko pomenijo, da se je v ponujenem vozilu v preteklosti zgodila nesreča ali da je bila ukradena.

BMW – kje najti VIN?

Iskanje VIN-a na BMW-ju se včasih izkaže za težko. Še posebej, da proizvajalci ne bodo vedno postavili kode na očitna mesta. Veliko je odvisno od določenega modela BMW in njegovega leta. Kje torej najdete VIN na BMW 118? V letih 2007 – 2011 je bila številka VIN postavljena na trajni element, ki se nahaja na desni ojačitvi, blizu desnega sedeža blažilnika. Toda že v BMW 120, ki je bil izdelan v letih 2011-2016, se številka VIN nahaja na desnem bočnem nosilcu za desnim volanom. BMW 125 VIN je bil nato nameščen na dveh mestih. Vendar je pri BMW 316, ki je priljubljen pri mladih voznikih, številka šasije na desni strani ojačitve. Iskanje številke VIN ne glede na to, ali gre za BMW 318, BMW 320, BMW 330, BMW 518, BMW 520, 530, 635, 730 ali BMW X5 ali BMW X6, je lahko dolgotrajno, vendar je vredno preveriti številko šasije na žigosanem trajnem elementu. Kakršno koli nedovoljeno poseganje v odtisnjeni VIN lahko nakazuje, da bi lahko prišlo do skritih težav z vozilom.

BMW – VIN preverjanje

Dekodiranje VIN-a v BMW-ju omogoča branje pomembnih informacij o avtomobilu. To je predvsem posledica dejstva, da lahko poročilo o zgodovini vozila vsebuje podatke o odčitku števca kilometrov, morebitni kraji, poškodbi ali opremi. In ti parametri igrajo pomembno vlogo pri nakupu avtomobila, še posebej, če bo BMW prvič registriran v državi. Torej, kako preverite VIN na BMW-ju? Preprosto izpolnite spodnji obrazec in uporabite brezplačno ali plačljivo različico poročila o zgodovini vozil BMW. Ne pozabite, da so stroški celotnega poročila o zgodovini vozila majhni glede na ceno, ki jo lahko plačamo za avto, ki je v državo vstopil nezakonito.