Dekodiranje VIN

Ali veste, da so vse informacije o določenem avtomobilu vsebovane v eni kodi? Pri nakupu avtomobila, predvsem “rabljene”, je treba preveriti, kje je VIN in kaj pomenijo posamezne črke in številke v njem. Pri nas vam dekodiranje VIN-a nikoli ne bo problem.

Kaj je VIN?

VIN (identifikacijska številka vozila) ni nič drugega kot številka šasije. To je individualna številka, ki jo za vsako vozilo dodeli proizvajalec. Vsaka znamka avtomobilov ima svoj sistem kodiranja. Za dekodiranje VIN brez težav morate poznati nekaj pravil, ki veljajo za različne znamke.

VIN dekodiranje. Iz česa je sestavljena številka?

VIN Število je 17 znakov, sestavljenih iz številk in črk. V kodi pa ne bomo našli črk, kot so I, O, Q, tako da se ne bodo zmotili s števili 1 in 0. VIN dekodiranje je sestavljeno iz treh razdelkov:

  • VMI- je svetovni identifikator proizvodnje. Ta koda je sestavljena iz treh znakov in določa proizvajalca vozila ter regijo, iz katere prihaja vozilo.
  • VDS – je glavna opisna koda vozila (odsek deskriptorjev vozil) in je sestavljena iz 6 znakov. Obstajajo informacije o vrsti vozila, podvozju in konstrukciji.
  • VIS – to je odsek s podrobnostmi o vozilu (razdelek o indikatorjih vozila). Sestavljen je iz 8 znakov. Celotna koda VIS vsebuje podatke o letu izdelave, proizvodnem obratu in serijski številki.

Dekodiranje VIN

 

Kje najti VIN številko?

Če že vemo, kako izgleda dekodiranje VIN-a, potem ostaja vprašanje, kje iskati to številko? Pokaže se, da se VIN morda nahaja drugje, odvisno od modela vozila. Najpogostejša mesta za VIN številke so:

    • Mesto, kjer se vetrobransko steklo dotakne armaturne plošče na voznikovi strani
    • Okrog zapah na vratih
    • Luk desnega kolesa
    • Ojačitev motornega prostora na desni strani
    • Pod v desnem prednjem delu sedeža
    • Pod tla na desni strani

   Dešifriranje VIN-a ni samo potreba po iskanju številke celotnega vozila. VIN najdemo tudi v dokumentih, kot sta servisna knjiga in dokument o registraciji v polju E.

   Zavedna stranka
   Mnogi kupci rabljenih avtomobilov pogosto ne verjamejo trgovcem in sami preverjajo zgodovino vozila. Ministrstvo za notranje zadeve je vsem voznikom omogočilo ogled zgodovine vozila na spletu. Vse, kar potrebujete, je VIN številka, registrska številka in datum prve registracije. S temi podatki se preveri znamka vozila, model, leto izdelave, trenutni tehnični pregled in zavarovalne kilometrine. Vsi ti podatki se bodo zagotovo izkazali za koristne vsem kupcem rabljenih avtomobilov.

   najdi-vin.com
   Zahvaljujoč spletnemu mestu najdi-vin.com, dekodiranje VIN nikoli ni bilo lažje. Spletno mesto ima bogato bazo avtomobilov, kjer lahko na enostaven in dostopen način dobite informacije o točni lokaciji VIN v vozilu. Prepričajte se, kako enostavno je.

   Številka VIN je za mnoge ljudi nerazumljiv niz znakov in številk. Pravzaprav je to koda, ki vsebuje vse podatke o avtomobilu. Vredno je vedeti, kako izgleda dekodiranje VIN in kje je številka v določenem modelu avtomobila