Vsak Fordov avtomobil ima edinstveno identifikacijsko kodo, imenovano VIN. Ta številka vsebuje pomembne podatke o vozilu, kot so proizvajalec, modelno leto in kilometrina. Če nekdo želi kupiti avto s sekundarnega trga, je morda šifriranje VIN v Fordu dober način, da preverite, ali avto ni bil ukraden ali poškodovan. Kje torej najti VIN v Fordu in kako ga dekodirati? Predlagamo spodaj.

Ford – dekodiranje številke VIN

VIN – Fordovo dekodiranje vam omogoča, da dobite podrobne informacije o avtomobilu, saj vsaka koda vsebuje veliko pomembnih podatkov o vozilu. Poleg splošnih Fordovih parametrov, kot so letnica modela, znamka in država izdelave, VIN dekoder ponuja ključne informacije, ki so lahko v pomoč pri preverjanju vozila tik pred nakupom. Še posebej, če bo Ford prvič registriran v državi. Zahvaljujoč dekodiranju številke VIN lahko preverite, katera oprema je prvotno Ford, barva barve, vrsta oblazinjenja ali število zračnih blazin. Vsa neskladja z dejstvi lahko kažejo na to, da je vozilo v preteklosti že imelo nesrečo. Preverjanje VIN-a na Fordu omogoča tudi preverjanje njegove zgodovine servisiranja.

Ford – kje najti VIN?

Izkušnje kažejo, da iskanje VIN-a na Fordovem avtomobilu ni vedno enostavno. Še posebej, da proizvajalci 17-mestno kodo ne dajo vedno na očitna mesta. Kje torej najti VIN na Ford C-MAX? V letih 2010 – 2015 je bila številka VIN nameščena na treh mestih, na ploščici na ohišju armaturne plošče na levi strani, na tleh poleg sovoznikovega sedeža in na desnem sredinskem stebru, podobno kot pri starejših modelih iz let 2003-2006. Proizvajalec Fieste je v letih 2008–2012 postavil številko VIN na ohišje armaturne plošče na levi strani in na desni srednji steber. V Focusu, ki ga pogosto vidimo tudi na naših cestah, je številka VIN na trajnem elementu na tleh pred sovoznikovim sedežem, pri mlajših modelih 2015-2018 pa se tablica VIN nahaja na levi strani ohišje armaturne plošče. Po drugi strani ima Ford Galaxy številko VIN na stalnem elementu na tleh poleg sovoznikovega sedeža, tablica s številko VIN pa je na levi strani armaturne plošče in na desnem sredinskem stebru. Ne glede na to, ali se sprašujete, kje je VIN v Ford Kuga, Mondeo, Ka ali S-MAX, je vredno uporabiti preizkušena orodja, ki vam bodo omogočila hitro iskanje VIN-a.

Upoštevati moramo tudi, da je najbolj zanesljiva številka šasije, ki je vtisnjena na fiksni element, ne na lepljeni. Kakršno koli poseganje v številko VIN lahko kaže na to, da je v vozilu morda osnovna težava.

Ford – preverjanje številke VIN

Dešifriranje Fordove identifikacijske številke vam omogoča, da izveste pomembne podrobnosti o vozilu. Poročilo o zgodovini vozila lahko vsebuje informacije o odčitku števca kilometrov, servisnih popravilih, morebitni kraji, poškodbi ali opremi. Ti vidiki igrajo pomembno vlogo pri nakupu avtomobila, zlasti če je bil Ford uvožen iz tujine. Kako torej preveriti VIN v Fordu? Preprosto izpolnite spodnji obrazec in uporabite brezplačno ali plačljivo različico poročila za določeno Fordovo vozilo. Prav tako se je treba spomniti, da so stroški celotnega poročila o zgodovini vozila majhni glede na ceno, ki jo lahko plačate za avtomobil, ki je bil morda prej poškodovan ali ukraden.