Številka Audi VIN je edinstvena koda, sestavljena iz 17 črk in številk, zahvaljujoč kateri lahko izveste veliko pomembnih informacij o vozilu. Pomembno je, da dve številki Audi VIN nista enaki, kar pomeni, da lahko s kodo poiščete veliko koristnih informacij o vozilu, ki ga imate ali želite kupiti. Pri nakupu rabljenega Audija lahko obstaja tveganje, vendar bo VIN dekoder razkril podrobno zgodovino vozila. Kako torej najti VIN v Audiju in kako ga dekodirati? Preberite v našem članku.

Audi – dekodiranje številke VIN

Številka Audi VIN vsebuje številne in pomembne specifikacije za avto. Zato je dekodiranje številke šasije v Audiju še posebej priporočljivo za ljudi, ki nameravajo kupiti avto. To je zato, ker Audijeva identifikacijska številka pomaga prepoznati določene parametre, kot so država proizvajalca, leto modela, tip pogona, različica motorja in možnosti opreme. Omogoča tudi iskanje po bazi ukradenih vozil in spoznavanje njene zgodovine, npr. Števila nesreč in prejšnjih lastnikov. Kot lahko vidite, dekodiranje številke Audi VIN omogoča branje pomembnih informacij o vozilu, tako da lahko preverite podatke, ki jih je posredoval prodajalec. Če želite ugotoviti, ali je Audi naveden v registru ukradenih vozil ali je bil udeležen v nesreči, dešifrirajte VIN s pomočjo spodnjega obrazca.

Audi – kje najti VIN?

Najprej morate pred preverjanjem kode preveriti njeno lokacijo v avtomobilu in jo primerjati z VIN na dokumentih. Iskanje VIN-a na Audiju je lahko težavno, saj je njegova lokacija odvisna od modela in leta. Če se sprašujete, kje se nahaja VIN Audija A3, je bil v letih 2000-2003 na pritrjenem elementu na pregradi. Po drugi strani pa je bila v Audiju A3, ki je bil izdelan v letih 2003-2008, številka VIN dodatno nameščena na desni ojačitvi, medtem ko je imel Audi A3 iz leta 2008-2012 številko VIN na treh pritrjenih elementih. : na ohišju armaturne plošče na levi strani, na desni strani bočne pregrade in na desni strani ojačitev. Drug enako priljubljen model A4 v letih 2007–2017 je imel številko VIN na dveh mestih, na desni ojačitvi blizu desnega sedeža blažilnika in na levi strani ohišja armaturne plošče. Lokacija VIN v Audiju, ne glede na to, ali imamo modele A5, A6, A7, A8, Q3, Q5, Q7 ali S8, morda ni očitna, zato je včasih vredno uporabiti preizkušena orodja, da ne bi zapravili čas za dolga iskanja.

Audi – preverjanje številke VIN

Preverjanje osnovnih podatkov o vozilu pred nakupom je še posebej pomembno pri Audiju, ne glede na to, ali nameravate kupiti A4, A6 ali Q5. To je posledica dejstva, da so cene avtomobilov te znamke precej visoke v primerjavi z znamkami drugih proizvajalcev istega leta. Če preverite Audi VIN, boste lahko preverili skladnost podatkov o vozilu z dokumenti in informacijami, ki jih je posredoval prodajalec. Zlasti tiste glede Audijeve zasnove, morebitnih popravil in kilometrine. Kako torej preveriti zgodovino Audija? To lahko storite na spletu z izpolnitvijo spodnjega obrazca. Osnovna različica storitve je na voljo v brezplačni različici, tisti, ki želijo izvedeti več o Audiju, pa lahko izkoristijo plačano celotno poročilo o zgodovini.