Volvo je blagovna znamka, ki je povezana z varnostjo in zanesljivostjo. Vizija 2020 je pravkar napovedana, strategija, ki pravi, da do leta 2020 nihče ne bo ubit ali hudo ranjen.

Vizija 2020

Načrt predvideva, da se bo Volvo osredotočil ne le na varnostne sisteme, ampak tudi na obnašanje voznikov. Raziskave, opravljene za Švede, kažejo, da je eden glavnih vzrokov nesreč prevelika hitrost. Izkazalo se je, da je v ZDA kar 25% nesreč v letu 2017 povzročila prevelika hitrost. Volvo se tega zaveda in od leta 2020 bodo vsi avtomobili, ki zapustijo tovarno, imeli omejitev 180 km / h.

Zakaj 180 km / h?

Uvedba takega sistema se popolnoma ujema s projektom EU o sistemu za odkrivanje znakov in prilagoditvi hitrosti.

Hakan Samuelson, predsednik in generalni direktor podjetja Volvo, je dejal:

“Volvo je vodilna v varnosti. Vedno smo bili in vedno bomo. Zaradi naših raziskav vemo, kje obstajajo problematična področja, ko gre za odstranjevanje hudih poškodb in smrti v naših avtomobilih, in čeprav omejitev hitrosti ni zdravilo, je vredno, če lahko rešimo eno življenje. ”

Izkazalo se je, da se omejevalnik hitrosti nanaša, med drugim varnostnih sistemov. Večina rešitev deluje pravilno do hitrosti 160-200 km / h. Pri večji hitrosti je voznik že sam.

V podporo svoji ideji Volvo opozarja na odvračanje pozornosti. G. Ivarsson pojasnjuje:

Kot ljudje razumemo nevarnosti kač, pajkov in višin. Pri hitrostih, ne toliko. Ljudje pogosto vozijo prehitro v danih prometnih razmerah in imajo slabo prilagoditev hitrosti v primerjavi s prometnimi razmerami in lastnimi zmogljivostmi voznika. Podpreti moramo boljše obnašanje in pomagati ljudem razumeti in razumeti, da je pretirana hitrost nevarna. ”

Vir: wokolmotoryzacji.blogspot.com, Volvo

 
Dešifrirajte številko VIN