Ali kupujete vozilo? Ne pozabite preveriti številke VIN v prvem koraku. Dekodiranje številke šasije vam omogoča pridobitev podatkov o tehničnih parametrih vozila in tudi ogled njegove zgodovine. Zahvaljujoč temu boste zmanjšali tveganje, povezano z nakupom avtomobila s sekundarnega trga. Kako torej brezplačno preveriti VIN? Preberite spodaj. Kje se nahaja VIN?

Identifikacijsko številko vozila najdete v dokumentih, ki se nanašajo na avto, v potrdilu o registraciji ali na primer v zavarovalni polici. Vedno pa je pred nakupom rabljenega avtomobila vredno poiskati številko VIN na stalnem elementu v vozilu. Zahvaljujoč temu bomo lahko preverili njegovo pravilnost. Žal je iskanje VIN-a v avtomobilu lahko dolgotrajno, saj proizvajalci te kode ne postavijo vedno na vidna mesta. Kje je torej VIN na avtomobilu določene znamke? Iz izkušenj vemo, da ga lahko najdemo na več tipičnih lokacijah:

 • Pod pokrovom motorja
 • Na armaturni plošči (blizu vetrobranskega stekla),
 • Na okvirju vrat (na levi strani kolesnega loka),
 • Na voznikovih bočnih vratih (blizu vratca),
 • Nekateri avtomobili ga imajo lahko na jezu ali nosilcu hladilnika

Vendar številka šasije ni vedno žigosana na lahko dostopnih mestih, zato je vredno uporabiti preizkušena orodja za natančno določitev, kje je VIN v avtomobilu. In ne pozabite, da je najbolj zanesljiva koda, ki je trajno vtisnjena na fiksni element, in ne tista, ki je prilepljena.

VIN preverite brezplačno

Kdo med nami ne mara zastonj dobiti stvari? Če pa preverite VIN, lahko na koncu preskočite s strani na stran, ne da bi dobili informacije, ki jih iščemo o avtomobilu. Kaj potem izbrati? Brezplačen VIN ček ali plačilo? Brezplačni dekodirnik VIN vsebuje samo parametre vozila, kot so model, različica opreme, specifikacije proizvajalca ali tržna vrednost. In v nekaterih primerih se takšne informacije lahko izkažejo za zadostne. Vendar plačljivo poročilo o celotni zgodovini vozila omogoča dostop do podrobnejših podatkov o avtomobilu, kot so: servisna popravila, napake, zgodovina lastništva ali nesreče, predvsem pa omogoča iskanje po bazi ukradenih vozil.

Če vam torej brezplačno preverjanje VIN ponuja potrebne podatke, uporabite spodnji obrazec.

Vendar ne pozabite, da vam bo poročilo o brezplačni zgodovini vozil zagotovilo le podatke o:

 • proizvajalcev,
 • model,
 • vrsta karoserije,
 • prostornina motorja [cm3],
 • država proizvajalca,
 • tip menjalnika.

Če potrebujete izčrpne informacije o določenem avtomobilu ali motornem kolesu, uporabite celotno plačljivo različico poročila. Toliko bolj, da so stroški storitve majhni glede na ceno, ki jo lahko plačamo za vozilo, ki je bilo udeleženo v nesreči ali je zaradi kraje prispelo v državo. Dekodirnik VIN je orodje, ki vam na podlagi zanesljivih virov zagotovi izčrpno zgodovinsko poročilo o vozilu, ki vas zanima, tako da se lahko nanje brez strahu zanesete pri nakupu avtomobila.