• Nova zasnova prednjih sedežev povečuje raven udobja voznikov in potnikov
  • Boljša podpora hrbtenice v ledvenem delu in medeničnem nivoju, stabilizira sedeče telo in zmanjša utrujenost med daljšimi vožnjami
  • Potnikom na zadnjih sedežih koristijo boljša opora, debelejše blazine sedežev in dodatna prostora za noge
  • Lažje upravljanje krmilnikov in boljša ergonomija zmanjšujeta stres med vožnjo

Pri oblikovanju nove generacije Jazza so se Hondini inženirji in stilisti osredotočili na zagotavljanje večjega udobja za voznika in potnike, kar je postalo prednostna naloga pri sprejemanju vseh odločitev. Dogovori glede dizajna, sloga in ergonomije so bili narejeni hkrati, saj so se zavedali, da so vsi elementi avtomobila delo ene oblikovalske ekipe, katere učinek je bil doseči brezhibno udobje in prostornost v tem segmentu ter jasen napredek v primerjavi z prejšnja generacija.

Ključ do doseganja visokih standardov je na novo razvita struktura stola, ki zagotavlja boljšo podporo telesu. Nova konstrukcija je nadomestila prej uporabljene vzmeti S, tako zadaj kot tudi sedeže sprednjih sedežev. Uvedba širšega sedeža je omogočila povečanje debeline obloge za 30 mm, kar je zagotovilo mehkobo takoj po zavzetju prostora. Nova zgradba in debelejša obloga omogočajo zmerno upogibanje sedeža, vendar – kar je najpomembneje – ne omogočajo popolne uporabe elastičnega obsega.

Izboljšana zasnova hrbta sedeža zagotavlja boljšo podporo hrbtenici v ledvenem predelu in na ravni medenice. To zmanjšuje obremenitev bokov in pasu potnikov na dolgih vožnjah. Poleg tega nova zasnova sedežev pomaga ohranjati udoben, stabilen položaj pri vožnjah in na neravnih površinah.

Novi sedeži so ožji v zgornjem delu naslona, ​​kar zagotavlja boljšo bočno oporo potnikov na hrbtu. Ta konična zasnova zagotavlja tudi več prostora med sprednjimi naslonjali, kar olajša komunikacijo med potniki spredaj in zadaj. Najnižja točka sedeža je 14 mm bližje tlom, kar v kombinaciji z bolj zaobljenimi stranicami sedežev olajša vstop in izstop iz avtomobila.

“Honda si prizadeva svojim kupcem zagotoviti notranje udobje in vrhunsko potovalno zadovoljstvo,” je dejal Takeki Tanaka, vodja projekta Honda Jazz. “Upoštevali smo vsak element novega Jazza, od materialov in položaja sedežev, do dizajna avtomobila, hkrati pa smo preučili anatomijo bodočih potnikov, da bi jim ponudili izjemno udobje. Zadnji Jazz je dejansko ohranil sloves prostornega in praktičnega modela, zdaj bolj izpopolnjenega, ki ga bomo občutili pri vsakodnevni uporabi. ”

Hondini inženirji in oblikovalci so sodelovali tudi pri izboljšanju udobja potnikov na zadnjih sedežih. S premikanjem tečajev iz okvirja zadnjega sedeža je kavč postal bolj udoben. Okvir sedeža je spremenjen, kar omogoča uporabo 24 mm debelejše podloge.

Ergonomsko načrtovanje prostora
Sinhrono delovanje moštev med načrtovanjem nove generacije Jazz-a je omogočilo ohraniti ravnotežje pri razvoju dela na avtomobilski zgradbi, sedežih in upravljanjih ter posledično izboljšati voznikovo udobje. Izvedene so številne subtilne prilagoditve, ki znatno zmanjšajo fizično utrujenost med vožnjo.

Ergonomske izboljšave vključujejo spreminjanje položaja zavorne stopalke, ki je globlje, sprostitev dodatne prostora za noge, obenem pa zmanjšanje potrebe po prilagajanju sedeža. Spremenjen je tudi sam pedal zavore, ki s spremembo kota za 5 stopinj omogoča bolj naravno pozicioniranje stopal in učinkovitejše delovanje ročice pedala. Hkrati je bil sedež preoblikovan tako, da zagotavlja optimalno oporo za stegna.

Nastavitev udobnega voznikovega položaja je lažja zaradi povečanja nastavitvenega območja v vzdolžni osi volanskega stolpca, ki ga je zdaj mogoče razširiti za 14 mm bližje vozniku. Kot volana v navpični osi se je zmanjšal za 2 stopinji, zato je nastavljen bolj navpično kot v prejšnjem modelu in bolj usmerjen proti vozniku. Zaradi teh sprememb se je obseg gibanja rok, potreben za udoben oprijem volana, zmanjšal. To je izboljšalo položaj rok glede na sedež stola in povečalo to razdaljo za 18 mm.

Premišljene spremembe v konstrukcijskem postopku oblikovanja, ki povečujejo udobje zadnjega dela kabine, so potnikom druge vrste koristile tudi največja prostora za noge v tem segmentu (989 mm). To je bilo mogoče zaradi odmičnih in širše razmaknjenih vodil sprednjih sedežev. Rezervoar za gorivo je – nenavadno v tem razredu avtomobilov – na sredini tal, pod prednjima sedežema. Zahvaljujoč temu Jazz vzdržuje izjemno funkcionalen sistem zlaganja zadnjih sedežev – Magic Seats, ki omogoča možnost dvigovanja in spuščanja sedežev v številnih konfiguracijah in prilagodljivo oblikovanje tovornega prostora.

Z uporabo vseh možnih načinov za izboljšanje udobja potnikov in povečanje ergonomije in prostornosti notranjosti ter predvsem vključitve teh predpostavk v vsako fazo oblikovalskega procesa je Honda ustvarila novo, privlačno ponudbo v segmentu kompaktnih avtomobilov. Rezultat je popolnoma nov hibridni mestni avtomobil, ki ustreza potrebam sodobnih potrošnikov in združuje izjemno ekonomičnost z izjemno vsakodnevno funkcionalnostjo.

Vir: Honda

Dešifrirajte številko VIN