Številka šasije vozila Mazda je posamezna koda, ki se med drugim uporablja za identifikacijo vozila. VIN vključuje tudi tehnične informacije o proizvajalcu, modelu in originalni opremi. Preverjanje Mazde VIN vam omogoča, da najdete podrobne informacije o vseh pomembnih dogodkih v zvezi z avtomobilom, na primer o številu prejšnjih lastnikov, dosedanji kilometrini ali udeležbi v nesrečah. Za dekodiranje VIN pa ga moramo najprej poiskati. Kje torej najti Mazdo VIN in kako jo dekodirati? Predlagamo v članku.

Mazda VIN dekodiranje

Dekodiranje številke šasije v avtomobilu Mazda med drugim omogoča preverjanje, ali je trenutna oprema avtomobila originalna. Mazdine parametre lahko preverimo, kot so barva barve, kraj proizvodnje ali število zračnih blazin. Najbolj zanimivo pa je za tiste, ki želijo kupiti nadomestno Mazdo, ali je avto ukraden, je bil servisiran in je bil v preteklosti že udeležen v kakšnih nesrečah. Z dekodiranjem VIN prek spodnjega obrazca boste med drugim ugotovili, ali Mazda, ki jo želite kupiti, ni navedena v ducatih ali tako dostopnih bazah ukradenih vozil.

 

Mazda – kje najti številko VIN?

Izkušnje so pokazale, da je iskanje številk šasije lahko dolgotrajno. Še toliko bolj, da je odvisno od modela in leta Mazde številke odtisnjene na zelo različnih mestih. Če se sprašujete, kje je VIN na Mazdi 3, je proizvajalec v modelih, proizvedenih v letih 2003-2009, postavil številko VIN na trajni element v sredino pregrade. Po drugi strani ima Mazda 3, ki je bila izdelana nekoliko kasneje, saj ima v letih 2013–2014 številko VIN na trajnem elementu na tleh pred sovoznikovim sedežem in tablico na desnem sredinskem stebru. Po drugi strani pa ima Mazda 5 iz leta 2005–2010 VIN na trajnem elementu, ki se nahaja na armaturni plošči, tako kot v letih 2010–2015, ki se nahaja na srednjem stebru na desni. V avtomobilu Mazda 6 2008–2010 se številka VIN na trajnem elementu nahaja na tleh pred sovoznikovim sedežem, modelna leta 2012–2015 pa imajo na desnem sredinskem stebru dodatno ploščico VIN. Drugače je v primeru Mazde MPV, ki je imela v letih 2002-2005 VIN na stalnem elementu v središču pregrade.

Zapomniti si moramo tudi, da je najpomembnejša in najbolj zanesljiva številka številke šasije žigosana in ne lepljena. Če že imamo številko šasije, lahko v Mazdi dešifriramo VIN.

Preverjanje VIN-a na avtomobilu Mazda

Če preverite VIN v Mazdinem vozilu, ne glede na to, ali vas zanimajo 2, 3, 5 ali 6, imate možnost preveriti tovarniško opremo, udeležbo avtomobila v nesrečah in število prejšnjih lastnikov. Pomembno je, da lahko pri avtomobilih, uvoženih iz tujine, po zaslugi vindecoderja izveste celotno zgodovino servisiranja avtomobilov in preverite njegovo kilometrino, ki se, kot kaže praksa, pogosto spreminja. Pomembno je tudi, da vam preverjanje avtomobila z VIN omogoča iskanje po zbirkah podatkov o ukradenih vozilih. Številko šasije je mogoče preveriti prek spleta, ne glede na uro. Preprosto izpolnite spodnji obrazec in uporabite brezplačno ali plačljivo različico poročila o vozilu Mazda. Stroški celotnega poročila o zgodovini vozila so resnično nizki glede na ceno, ki jo lahko plačamo za avto, ki ima morda skrite težave ali je predrag.