Številka šasije Land Rover je edinstvena 17-mestna koda. Zaradi svoje edinstvenosti dekodiranje VIN-a v avtomobilu Land Rover omogoča branje podrobne zgodovine vozila. S preverjanjem kode bomo preverili parametre, kot so oprema, modelno leto ali kraj proizvodnje. Predvsem pa bomo lahko potrdili, ali je avto brez nesreč in ali ni v bazi ukradenih vozil. Kako torej najti VIN v Land Roverju in kako ga dekodirati? V našem članku ponujamo namig.

Land Rover – dekodiranje številke VIN

Ker identifikacijska številka vozila vsebuje veliko pomembnih informacij o avtomobilu, je dekodiranje številke šasije v Land Roverju še posebej priporočljivo za tiste, ki nameravajo avtomobil kupiti s sekundarnega trga. Identifikacijska številka Land Rover vam pomaga določiti podrobnosti, kot so država proizvajalca, leto modela, število zračnih blazin, tip pogona in možnosti opreme. Vendar je za marsikoga pomembno, da preverjanje številke šasije omogoča iskanje po bazi podatkov o ukradenih vozilih in spoznavanje celotne zgodovine lastništva ter servisnih popravil. Kot lahko vidite, dekodiranje VIN-a v Land Roverju omogoča branje pomembnih informacij o vozilu, zahvaljujoč temu pa lahko preverite podatke, ki jih je posredoval prodajalec. Če želite med drugim ugotoviti, ali je Land Rover, ki vas zanima, brez nesreč, dešifrirajte VIN s pomočjo spodnjega obrazca.

Land Rover – kje najti VIN?

Najprej je pred preverjanjem VIN vredno preveriti njegovo lokacijo v Land Roverju in ga primerjati s številko, zapisano v dokumentih. Ker že na prvi pogled opazite nekaj motenj pri številki šasije, vtisnjeni na trajnem elementu. Vendar pa je iskanje vozila VIN na Land Roverju lahko težavno, saj njegova lokacija ni odvisna samo od modela, ampak tudi od leta. Če se torej sprašujete, kje je VIN na Land Rover Discovery, ga je proizvajalec v letih 2004–2009 postavil na pritrjeni element na desni ojačitvi in ​​na prag. Po drugi strani pa ima priljubljeni model Range Rover VIN na pritrjenem elementu, ki se nahaja pod desnim pragom (pod šasijo), in VIN plošča je na levi strani ohišja armaturne plošče. Po drugi strani pa imajo mlajši modeli Range Roverja, ki so bili izdelani med letoma 2009 in 2012, VIN na trajnem elementu, ki se nahaja na desnem pragu, pod šasijo. Nasprotno pa je tablica s številko VIN na čelni ojačitvi. Kot lahko vidite, lokacija VIN na vozilu Land Rover morda ni očitna, zato je včasih vredno uporabiti preizkušena orodja, da ne bi zapravljali časa za dolga iskanja.

Land Rover – preverjanje VIN

Izkušnje kažejo, da je preverjanje osnovnih podatkov Land Roverja pred nakupom lahko v veliko pomoč, ne glede na to, kateri model izberete. Ker vam bo preverjanje VIN-a na Land Roverju omogočilo, da preverite skladnost podatkov o vozilu s podatki, ki nam jih je posredoval prodajalec. Zlasti tiste, ki zadevajo kilometrino Land Roverja, njegovo udeležbo v nesrečah ali servisnih popravilih. Kako torej preveriti zgodovino vozila Land Rover? To lahko storite na spletu z izpolnitvijo spodnjega obrazca. Storitev v osnovni različici je na voljo v brezplačni različici, medtem ko lahko ljudje, ki želijo videti podrobne informacije o vozilu, uporabijo celotno poročilo o zgodovini vozila, ki je plačljivo.