Vsak avtomobil Lancia ima edinstveno 17-mestno identifikacijsko kodo, imenovano VIN. Ta številka vsebuje pomembne podatke o vozilu, na primer proizvajalca, leto izdelave in tovarno. Če nekdo želi kupiti avtomobil s sekundarnega trga, je lahko šifriranje VIN v Lancii odlična metoda za preverjanje, ali vozilo ni ukradeno in ali je v resnici brez nesreč. Kje torej najti Lancia VIN in kako ga dekodirati? Predlagamo v spodnjem članku.

Lancia – dekodiranje številke VIN

Dekodiranje VIN v Lancii vam omogoča podrobnejši pregled zgodovine vozila. Dekodirnik VIN poleg splošnih parametrov avtomobila Lancia, kot sta leto in država proizvodnje, ponuja pomembne informacije, ki so lahko v pomoč pri preverjanju vozila tik pred nakupom. Še posebej, če je bil avto pravkar pripeljan v državo. Zahvaljujoč dekodiranju številke šasije lahko med drugim preverite, s katero opremo je bila Lancia prvotno opremljena, barvo laka, vrsto oblazinjenja in število zračnih blazin. Vsa neskladja z dejstvi lahko kažejo na to, da je vozilo v preteklosti že imelo nesrečo. Preverjanje VIN-a v Lancii omogoča tudi preverjanje njegove zgodovine storitev.

Lancia – kje najti VIN?

Najti žigosani VIN na stalnem elementu v avtomobilu Lancia ni vedno enostavno. Še posebej, da proizvajalci kodo postavljajo na različna mesta, odvisno od modela in leta. Kje torej najti VIN v Lancii? Običajno so imeli avtomobili številke VIN poleg sovoznikovega sedeža (pod nogami) in na tleh poleg desnega sedeža. Plošče VIN so na sprednjem predpasniku, ojačitev pa na desni strani. Na primer, Lancia Delta, ki je bila izdelana v letih 2008–2011, ima številko VIN, ki se nahaja na pritrjenem elementu na tleh pred sovoznikovim sedežem ali poleg sedeža. Prav tako se je treba spomniti, da je najpomembnejša in najbolj zanesljiva številka številke šasije žigosana in ne lepljena. Kakršno koli poseganje v številko šasije lahko kaže na nekatere skrite težave z avtomobilom.

 

Lancia – preverjanje VIN-a

Kot smo že pisali, razvozlavanje identifikacijske številke v Lancii omogoča ugotovitev pomembnih tehničnih podrobnosti o vozilu. Poročilo o zgodovini vozila lahko med drugim vsebuje informacije o odčitku števca kilometrov, servisnih popravilih, poškodbah nesreč ali poškodbah opreme. Poleg tega ima VIN dekoder dostop do baze podatkov o ukradenih vozilih. Kot lahko vidite, imajo ti podatki pomembno vlogo pri nakupu avtomobila s sekundarnega trga. Kako torej preveriti VIN v Lancii? To lahko storite na spletu z uporabo spodnjega obrazca. Poročilo o zgodovini vozil je na voljo v brezplačni ali plačljivi različici z več informacijami o vašem vozilu Lancia. Prav tako se je treba spomniti, da so stroški celotnega poročila majhni glede na ceno, ki jo lahko plačamo za avtomobil, ki je bil morda prej poškodovan ali ukraden.