Megla je pojava, ki je med drugim oboževal vreme fotografi. Za voznike megla pomeni omejeno vidljivost, ki lahko vpliva na varnost vožnje. Premikanje v meglo je zelo pomembna razsvetljava. Preverite, kako uporabljati meglenke.

Vožnja v pogojih omejene vidljivosti zahteva osredotočenje in omejevanje hitrosti na pogoje na cesti. Ali meglenke vedno uporabljate v megli?

Izkazalo se je, da ne vedno. Zadnje svetilke za meglo je treba vklopiti, ko je vidljivost res slaba. Običajna meja je 50 metrov v skladu s predpisi. Uporaba teh luči v svetlobni megli pomeni, da so vozniki za nami lahko zaslepjeni. Stop luči postajajo vedno bolj vidne, kar lahko pomeni tudi prepozno zaviranje v nevarnosti trčenja.

Prepoznano je, da je treba takšne luči vključiti, ko osvetlitev položaja preprosto “izgine” v megli.

Najpogostejša napaka voznikov je uporaba tako imenovanih dolge luči. Ta napaka pomeni, da namesto osvetlitve ceste vozniki osvetlijo meglo, kar še poslabša vidljivost.

Kako voziti v megli?

Megla je pojav, ki od voznika zahteva prilagoditev hitrosti pogojem na cesti. Voznik mora predvideti dogodke in nemoteno zavirati. Naša hitrost mora biti takšna, da lahko ostane na odseku ceste, ki je pravkar osvetljena. Ne pozabite, da je v megli površina pogosto spolzka. To pomeni, da morate pri vožnji v oblaku upočasniti. Ko se vozimo za voznikom, je vredno pustiti varno razdaljo. Dva sekunda se šteje kot taka. Med meglenom je težko videti natanko zavorni moment prejšnjega vozila. Voznik mora med vožnjo večjo napetost sluha. Treba je zavrniti glasbo in končati pogovore. Med prehodom, na primer prek železniških prehodov, lahko okno še dodatno odprete in poslušate zvok prihajajočega vlaka.

Vir: motorisation.interia.pl

 
Dešifrirajte številko VIN