Topli dnevi niso le priložnost za počitek in sprostitev na prostem. Maja se običajno začne alergijska sezona, ki pogosto ne obide voznika. Zamašen nos, kihanje in rdeče oči lahko vplivajo na varnost pri volanu. Preverite, kako alergija vpliva na vožnjo.

Alergija za volanom

Statistični podatki kažejo, da ima vsak tretji evropski alergije. Ta voznik je lahko vzrok številnih nevarnih situacij na cesti. Katar, kihanje in rdeče oči zmanjšajo koncentracijo za volanom. Kako alergija vpliva na vožnjo? Ali ste vedeli, da med enim kihanjem pri 100 km / h voznik premaga približno 20 metrov z zaprtimi očmi? Alergijo je mogoče čutiti v najmanj pričakovanem trenutku. Torej, kako se med vožnjo izogibate stiku z alergeni?

Čista avto je osnova

Notranjost našega avtomobila, oblazinjenja, preprog in kokpita je življenjsko okolje za alergene, cvetni prah in pršice. Alergični bolniki, ki jih je posebej prizadel obdobje travni opraševanja ali so alergični na prah, morajo posebno pozornost nameniti čistosti avtomobila.

Kaj pa filter s kabino?

Filtri za cvetni prah v vašem avtomobilu so alergena. Za ta poseben filter je značilna uporaba nizko higroskopskega in antiseptičnega materiala. Zahvaljujoč temu, ste lahko prepričani, da bodo vsi alergeni ustavljeni. Da bi ta rešitev lahko opravila izpit, je treba filter redno zamenjati. Strokovnjaki menijo, da je treba filter kabine nadomestiti enkrat na leto ali po 15.000 km. Ne pozabite redno servisirati in čistiti klimatske naprave.

Ni vsa zdravila primerna za voznike

Olajšanje številnih alergij med povečanim napadom, na primer kihanje in trganje, prinašajo antihistaminike. Žal pa vsi niso primerni za voznike. Nekateri od njih zmanjšujejo koncentracijo in povzročijo zaspanost. Vsakdo, ki namerava zadeti za volanom po takšnih zdravilih, mora na ovojnini previdno prebrati prospekt. Na katere priprave morate posvetiti pozornost?

Prva generacija antihistaminikov

Antihistaminiki prve generacije so sredstva, ki lahko povzročijo veliko neželenih dejavnosti, ki vplivajo na obnašanje pri volanu. Najpogosteje lahko povzročijo motnje vida, tupost, zaspanost, poslabšanje koncentracije.

Druga generacija antihistaminikov

Snovi iz te skupine so manj zaskrbljujoče. Imajo veliko manjši vpliv na psihofizično stanje. Samo visoki odmerki ali začetna faza zdravljenja lahko na primer povzročijo zaspanost. Prav tako vas opozarjamo, da je treba pozornost posvetiti dejstvu, da lahko vsaka oseba posamezno reagira na učinke takega zdravila.

Zdravila za prehlad

Antihistaminiki se ne uporabljajo samo za zdravljenje alergij. Mnogi od njih se uporabljajo tudi za simptome mrzlice. Torej, če imate mraz in se odločite za določeno zdravilo, natančno preberite navodilo ali se obrnite na farmacevta, ki vam bo povedal, ali ga lahko vzamete, če želite voziti avto.

Alergija nikoli ni prijetna. Kihanje in trganje lahko negativno vplivata na naše vsakodnevno delovanje. Pri izbiri zdravil preverite, kako alergija vpliva na vožnjo in se naučite vse o sredstvih, ki jih uporabljate.

Vir: www.infor.pl, www.leki.wieszjak.polki.pl

 
Dešifrirajte številko VIN