Vsak avtomobil Jeep ima edinstveno identifikacijsko kodo, imenovano VIN. Ta številka vsebuje pomembne podatke o avtomobilu, kot so leto proizvodnje, kraj proizvodnje in vrsta opreme. Dekodiranje VIN-a Jeep je lahko še posebej koristno za tiste, ki želijo kupiti nadomestno vozilo. Ker vam bo VIN dekoder omogočil, da preverite podrobno zgodovino vozila pri servisnih popravilih, kilometrini in udeležbi v nesreči. Prav tako bo preveril, ali je vozilo navedeno v bazi ukradenih vozil. Kako torej najti VIN na Jeepu in kako ga dekodirati? Svetujemo.

Jeep – dekodiranje številke VIN

Dekodiranje številke šasije na Jeepu je lahko dober način za preverjanje vašega avtomobila pred nakupom, še posebej, če je bilo vozilo uvoženo v državo. Dekodirnik VIN bo določil specifikacije Jeepa glede na modelno leto, vrsto opreme in kraj proizvodnje. Omogoča vam tudi informacije o zgodovini vozila, kot so težave z naslovom, prejšnja škoda, popravilo nesreč ali kilometrina. In kar je najpomembneje, dekodiranje VIN-a v avtomobilu Jeep omogoča iskanje po bazi podatkov o ukradenih vozilih. Kot lahko vidite, VIN v Jeepu vsebuje res pomembne podatke o vozilu, tako da lahko preverite podatke, ki jih na primer posreduje prodajalec. Če želite ugotoviti, ali Jeep, ki vas zanima, ni bil udeležen v nesreči, dešifrirajte VIN s pomočjo spodnjega obrazca.

Jeep – kje najti VIN?

Kako dekodirati številko šasije Jeep? Najprej poiščite VIN v dokumentaciji vozila in ga primerjajte s tistim na avtomobilu. Pogosto na prvi pogled opazite nekaj motenj v naloženi kodi. Vendar najti VIN na Jeepu morda ne bo enostavno, saj te številke ni vedno mogoče najti na običajnih mestih. Če se sprašujete, kje je VIN v Jeep Grand Cherokeeju, so bile v letih 2005-2010 tablice s številko VIN nameščene na ohišju armaturne plošče na levi strani in na levem zadnjem stebru. Po drugi strani pa ima Jeep Patriot, proizveden v letih 2007–2011, na tleh pred sovoznikovim sedežem še številko VIN, poleg tega pa še številko VIN na stalnem elementu, nameščenem na tleh spredaj, in 2010–2011 Patriot sovoznikovega sedeža, ima na levi strani ohišje armaturne plošče ploščo VIN. Priljubljeni Jeep Wrangler, izdelan v letih 2006-2018, ima na levi strani ohišja armaturne plošče ploščo VIN. Včasih je vredno uporabiti spletna orodja, ki so na voljo v ta namen, da ne bi izgubljali časa z iskanjem VIN.

Jeep – preverjanje številke VIN

 

Kot smo že omenili, je lahko preverjanje osnovnih podrobnosti o Jeepu pred nakupom v veliko pomoč. Preverjanje VIN-a v Jeepu vam bo omogočilo, da preverite tehnične podatke vozila, ki jih prodajalec vozila navede z dejanskim stanjem. Zlasti informacije, ki vplivajo na ceno Jeepa, to je različica opreme, morebitna popravila, nesreče ali kilometrina. Kako torej preveriti zgodovino vozila Jeep? To lahko storite na spletu prek spodnjega obrazca. Storitev v osnovni različici je na voljo v brezplačni različici, tisti, ki želijo izvedeti podrobnejše informacije o Jeepu, pa lahko uporabijo celotno poročilo o zgodovini vozil, ki je plačljivo. Vendar so stroški preverjanja VIN majhni v primerjavi s tistim, kar lahko plačamo za vozilo, ki ima nekaj skritih težav.