Številka šasije je posamezna koda, ki je sestavljena iz 17 črk in številk. Preverjanje VIN-a v Jaguarju med drugim omogoča preverjanje številnih pomembnih informacij o vozilu, ki ga imate ali želite kupiti. Pri nakupu rabljenega vozila znamke Jaguar lahko obstaja tveganje, vendar bo VIN dekoder razkril podrobno zgodovino avtomobila. Kje torej najti VIN v Jaguarju in kako ga dekodirati? Preberite v našem članku.

Jaguar – dekodiranje številke VIN

Koda VIN je sestavljena iz številnih in pomembnih informacij o avtomobilu. Zato je lahko dekodiranje številke šasije v Jaguarju odlična rešitev za ljudi, ki jih zanima nakup rabljenega avtomobila iz tujine. To je zato, ker Jaguarjeva identifikacijska številka omogoča prepoznavanje parametrov, kot so država proizvajalca, leto modela in možnosti opreme. Najpomembneje pa je, da vam vindecoder omogoča tudi iskanje po bazi ukradenih vozil in seznanitev z njegovo zgodovino glede nesreč, servisnih popravil in števila lastnikov. Kot lahko vidite, dekodiranje VIN-a v Jaguarju omogoča preverjanje podatkov, ki jih prodajalec posreduje pri prodaji avtomobila. Če želite ugotoviti, ali je Jaguar, ki vas zanima, brez nesreč, dekodirajte VIN s pomočjo spodnjega obrazca.

Jaguar – kje najti VIN?

Pred dekodiranjem VIN morate najprej preveriti, kje je številka šasije na trajnem elementu Jaguarja, in jo nato primerjati z VIN na dokumentih. Pomembno je tudi biti pozoren na kakršno koli vmešavanje v izdano izdajo. Lokacija kode ni odvisna samo od modela, temveč tudi od leta, zato je iskanje VIN lahko težavno. Če se sprašujete, kje se nahaja VIN Jaguarja S-Type, ga je proizvajalec v letih 2002–2007 postavil na ploščo na ohišju armaturne plošče na levi strani. Podobno je z drugim modelom avtomobila, saj ima Jaguar XJ tudi VIN, ki se nahaja na ohišju armaturne plošče.

Če pa številka šasije vašega Jaguarja ni na tem mestu, je vredno uporabiti preverjeno orodje za iskanje VIN, da ne bi izgubljali časa pri dolgih iskanjih.

Jaguar – preverjanje številke VIN

Preverjanje osnovnih podatkov o vozilu pred nakupom je še posebej pomembno pri nakupu uvoženega rabljenega Jaguarja. Preverjanje VIN-a pri Jaguarju bo odpravilo morebitne pomisleke, ki izhajajo iz nakupa. S poročilom o zgodovini vozil lahko preverite podatke, ki jih je posredoval prodajalec. Zlasti tiste, ki se nanašajo na morebitna servisna popravila, prejšnje lastnike ali njihov potek. Kako torej preveriti zgodovino Jaguarja? To lahko storite na spletu z izpolnitvijo spodnjega obrazca. Številko šasije lahko brezplačno preverite v osnovni in plačljivi različici s popolnim poročilom o zgodovini vozila. Ne pozabite, da so stroški storitve razmeroma majhni v primerjavi s ceno, ki jo lahko plačamo za avto s skritimi težavami ali uvožen v državo nezakonito.