Identifikacijska številka vozila je enolična koda, ki je dana vsakemu vozilu. Številka VIN vam omogoča, da pridobite pomembne informacije o avtomobilu in njegovi zgodovini. Ti podatki so lahko še posebej uporabni pri nakupu poprodajnih avtomobilov. Preverjanje številke VIN v Hyundaiju omogoča med drugim tudi preverjanje, da avtomobil ni bil ukraden, poškodovan ali spremenjen. Kje torej najti Hyundai VIN in kako ga dekodirati? Preberite v našem članku.

Hyundai – dekodiranje številke VIN

Enolična identifikacijska številka vozila vsebuje veliko pomembnih informacij o avtomobilu. Dekodiranje VIN v Hyundaiju med drugim omogoča preverjanje, ali je trenutna oprema avtomobila proizvajalec prvotno vgradil v vozilo. Poleg splošnih parametrov avtomobila, kot sta barva barve in letnik modela, preverjanje VIN pri Hyundaiju omogoča tudi branje pomembnih informacij o zgodovini vozila. To je še posebej koristno, če koga zanima nakup vozila Hyundai iz tujine, saj boste z dekodiranjem številke šasije lahko preverili lastniško zgodovino in ali je kilometrina avtomobila resnična. Dekodirnik VIN vam bo omogočil tudi preverjanje zgodovine nesreč in ima dostop do baze podatkov o ukradenih vozilih.

 

Hyundai – kje najti VIN?

Iskanje VIN-a za Hyundai je lahko dolgotrajno. Še posebej, da proizvajalci kode ne postavljajo samo glede na model avtomobila, ampak tudi na leto. Kje je torej VIN na Hyundaiju i30? V letih 2012 – 2015 je bila številka VIN postavljena na pritrjeni element na tleh pred sovoznikovim sedežem ali ob sedež. Toda Hyundai i30 VIN iz leta 2016 se nahaja na treh mestih: pokrov armaturne plošče na levi strani, pred sovoznikovim sedežem ali ob sedežu in na levem sredinskem stebru. Hyundai Elantra ima podobne številke VIN. Na naših cestah je i40 VIN na pritrjenem elementu nameščen na tleh pred sovoznikovim sedežem ali ob njem. Po drugi strani pa ima priljubljeni Hyundai ix35, proizveden v letih 2013–2015, tablico s številko VIN na levem sredinskem stebru in pred sovoznikovim sedežem. Iskanje številke VIN, ne glede na to, ali imamo opravka s Hyundaijem v modelih Santa Fe, Tucson ali Sonata, je lahko izziv, vendar je vredno preveriti številko šasije na odtisnjenem trajnem elementu. V primeru težav pri iskanju številke šasije v avtomobilu lahko uporabite preizkušena orodja, ki vam bodo hitro povedala, kje je VIN v Hyundaiju.

Hyundai – VIN preverjanje

Hyundaijevo dekodiranje VIN vam omogoča, da preberete pomembne informacije o avtomobilu. To je predvsem posledica dejstva, da lahko poročilo o zgodovini vozila vsebuje podatke o dejanskem odčitku števca kilometrov, morebitnih popravilih, nesrečah ali opremi. In kot veste, imajo ti parametri pomembno vlogo pri nakupu avtomobila, še posebej, če je bil Hyundai pripeljan v državo. Kako torej preveriti VIN v Hyundaiju? Preprosto izpolnite spodnji obrazec in uporabite brezplačno ali plačljivo različico poročila o zgodovini vozil Hyundai. Prav tako se je treba spomniti, da so stroški celotnega poročila o zgodovini vozila majhni glede na ceno, ki jo lahko plačamo za avto, ki ima nekaj skritih težav.