Številka šasije je posamezna 17-mestna koda, ki med drugim identificira vozilo. Številka VIN vsebuje tudi pomembne podatke o proizvajalcu, modelu in originalni opremi. Preverjanje VIN v vozilu Honda vam omogoča, da najdete podrobne informacije o vseh pomembnih dogodkih, povezanih z avtomobilom, kot so število lastnikov, kilometrina ali udeležba v nesrečah. Za dekodiranje VIN-a na Hondi pa ga moramo najprej poiskati. Kje torej najti VIN v Hondi in kako ga dekodirati? Predlagamo v članku.

 Honda VIN dekodiranje

Dekodiranje številke šasije pri Hondi med drugim omogoča preverjanje, ali je trenutna oprema avtomobila originalna. Preverimo lahko Hondine parametre, kot so barva barve, oblazinjenje in število zračnih blazin. Pomembno je, da dekodiranje VIN omogoča tudi preverjanje pravilnosti kontrolne številke v številki šasije. Na podlagi tega znanja bo mogoče preveriti VIN na Hondi, ki je vtisnjena v trden element. Kar pa bi moralo najbolj zanimati tiste, ki želijo kupiti nadomestno Hondo, je, ali je avto ukraden in je bil v preteklosti že v nesrečah. Z dekodiranjem VIN prek spodnjega obrazca boste ugotovili, ali vozilo, ki ga želite kupiti, ni navedeno v več razpoložljivih zbirkah podatkov o ukradenih vozilih.

Honda – kje najti številko VIN?

Iskanje številk Honda podvozja je lahko težavno. Še toliko bolj, da je številke, odvisno od modela in leta vozila, mogoče odtisniti na zelo različnih mestih. Če se sprašujete, kje je VIN na Hondi Accord, je proizvajalec v modelih, proizvedenih v letih 2011–2015, številko VIN postavil na trajni element na pregradi, tablica VIN pa je na levi strani ohišja armaturne plošče. Priljubljena Honda Civic 2006-2008 ima številko VIN na trajnem elementu na pregradi pod plastičnim ohišjem, VIN plošča pa je na levi strani ohišja armaturne plošče. Po drugi strani pa ima SUV Honda CR-V, izdelan v letih 1999-2005, številko VIN na trajnem elementu na armaturni plošči, medtem ko imajo leta 2005-2007 leta poleg VIN na armaturni plošči tablico z Številka VIN na ohišju armaturne plošče na levi strani. Različica CR-V od leta 2012-2018 ima številko VIN, ki se nahaja na tleh pred sovoznikovim sedežem ali poleg sedeža, na pokrovu armaturne plošče na levi strani in na levem sredinskem stebru. Mestni avtomobil Honda Jazz ima številko VIN na pritrjenem elementu na tleh pred sovoznikovim sedežem ali poleg sedeža, VIN tablice pa se nahajajo na dveh mestih na levem sredinskem stebru in na levi strani armaturne plošče nastanitev.

Prav tako se je treba spomniti, da je najpomembnejša in najbolj zavezujoča številka šasije žigosana in ne lepljena. Če že imamo številko šasije, lahko na Hondi dešifriramo VIN.

Preverjanje VIN na avtomobilu Honda

Preverjanje VIN-a na vozilu Honda, ne glede na to, ali gre za Accord, Civic ali CR-V, vam omogoča preverjanje originalne opreme, udeležbe avtomobila v nesrečah in števila prejšnjih lastnikov. Pri avtomobilih, uvoženih iz tujine, lahko po zaslugi vindekoderja izveste celotno zgodovino servisiranja avtomobilov, poškodbe in preverite kilometrino, ki se, kot kažejo izkušnje, pogosto spreminja. Preverjanje avtomobila s strani VIN omogoča tudi iskanje po zbirkah ukradenih vozil. Številko šasije je mogoče preveriti prek spleta, ne glede na uro. Preprosto izpolnite spodnji obrazec in uporabite brezplačno ali plačljivo različico poročila o določenem vozilu Honda. Stroški celotnega poročila o zgodovini vozil so res nizki glede na ceno, ki jo lahko plačamo za avto, ki je v državo morda vstopil nezakonito.