• Prihodnje sodelovanje predvideva uvedbo dostavnih modelov – mestni kombi, ki ga je pripravil Volkswagen Vans, in enotonski kombi, ki ga je oblikoval Ford, ter od leta 2022 srednje velik pick-up model, zgrajen na platformi Ford Ranger.
  • Podjetja pričakujejo, da bodo v celotnem življenjskem ciklu izdelkov zgradili 8 milijonov izvodov treh modelov gospodarskih vozil, na katere vpliva trgovinsko sodelovanje.
  • Od leta 2023 bo Ford na evropskem trgu predstavil nov električni model, ki bo temeljil na Volkswagnovi modularni električni pogonski platformi; Načrtovana je večletna produkcija v več kot 600.000 izvodov.
  • Zahvaljujoč prejšnji teden naložbam Volkswagen v Argo AI, bosta Ford in Volkswagen koristila sodelovanje z razvojem avtonomnih vozil, neodvisno zasnovanih na inovativni tehnologiji avtonomije Argo AI.
  • Sodelovanje ne predvideva uvedbe vzajemnih deležev v kapitalu obeh družb, pričakuje se, da bo prineslo bistveno izboljšanje učinkovitosti obeh podjetij.

WARSAW, 10. junij 2020 – Ford Motor Company in Volkswagen AG sta danes podpisala sporazume, za katere pričakujejo, da bodo zadovoljili hitro spreminjajoče se potrebe svojih kupcev v Evropi in drugih regijah. Sporazumi predvidevajo uporabo dopolnilnih virov obeh podjetij v segmentih srednje velikih gospodarskih in gospodarskih električnih vozil.

Načrte sodelovanja sta Ford in Volkswagen prvič objavila julija lani.

Korporacije pričakujejo, da bo zavezništvo izboljšalo oceno kakovosti izdelkov med sedanjimi in prihodnjimi kupci, kar bo postreglo s hitrejšimi inovacijami v ponudbi vozil, uporabo novih tehnologij, zagotavljanjem boljše funkcionalnosti in ponudbo več modelov. Podpisniki sporazuma predvidevajo, da bo stalno povečanje povpraševanja po gospodarskih vozilih in visokozmogljivih električnih vozilih v svetovni industriji povečalo vrednost izdelkov obeh podjetij.

Zavezništvo predvideva:

  • Predstavitev srednje velikega pick-up-ja, ki ga je razvil in zgradil Ford, ki ga bo od leta 2022 Volkswagen prodajal v paleti Volkswagen gospodarskih vozil kot Amarok;
  • Krepitev položaja obeh podjetij na trgu gospodarskih vozil od leta 2021 z uvedbo mestnega kombija po najnovejšem modelu Caddy, ki ga je razvil in izdelal Volkswagen Vans, pa tudi z uvedbo enotonskega dostavnega kombija, ki ga je ustvaril Ford;
  • Do leta 2023 je povečala diverzifikacijo in razširitev Fordove ponudbe električnih vozil in brez emisij v Evropi z uvedbo modela, razvitega na platformi Modular Electric Drive ali Volkswagen MEB.

Podjetja pričakujejo, da bo v celotnem življenjskem ciklu izdelka sodelovalo do 8 milijonov srednje velikih pick-up in oba dostavna vozila.

“Glede na pandemijo COVID-19 in njen vpliv na svetovno gospodarstvo je bolj kot kdaj koli prej potrebno oblikovati prožna zavezništva med močnimi podjetji,” je dejal izvršni direktor Volkswagen Group dr. Herbert Diess. – Sodelovanje bo učinkovito zmanjšalo stroške razvoja, omogočilo širšo distribucijo električnih in dostavnih vozil po svetu ter okrepilo položaj obeh podjetij.

“Zavezništvo se pojavi v času velikega navdušenja, ki spremlja širitev vse bolj inteligentnih, povezanih vozil v vse bolj inteligentnem svetu,” je dejal izvršni direktor Ford Motor Company Jim Hackett. – To ustvarja odlično priložnost za inovacije in reševanje številnih svetovnih prometnih izzivov ter strankam zagotavlja edinstvene koristi – tudi če se podjetja soočijo z večjo izbiro, kako porabiti svoj denar.

Tako Ford kot Volkswagen sta si ustvarila odličen sloves proizvajalcev pik-upov in kombijev, ki ponujata tako priljubljene modele, kot so Ford Ranger in Ford Transit, pa tudi Volkswagen Transporter, Crafter, Caddy in Amarok.

– Gospodarska vozila so osnova Fordove ponudbe danes, je področje, na katerem pričakujemo krepitev aktivnosti in razvoja v segmentih, ki bodo vključevali sodelovanje s Volkswagenom. To bo obema podjetjema prineslo znatne finančne koristi na razvojnih in proizvodnih stopnjah, “je dejal Jim Farley, operativni direktor Ford Motor Company. – Ford bo v naslednjih 24 mesecih samostojno predstavil električne različice Transit in F-150 za komercialne kupce, ki vedno bolj potrebujejo visokozmogljive modele z ničelno emisijo, povezane v omrežje in prenašajo podatke, opremljene s sistemi umetne inteligence.

– Sodelovanje s Fordom je ključni element naše strategije GRIP 2025+ in del sedanje preobrazbe Volkswagen Vans – je dejal Thomas Sedran, izvršni direktor Volkswagen Vans. – Dolgoročno sodelovanje s Fordom bo okrepilo naš zelo dober položaj v segmentu lahkih gospodarskih vozil, zlasti na večjih evropskih trgih, in je dokaz, da postopno uresničujemo svoje načrte, korak za korakom.

Uporaba platforme Volkswagen MEB v evropski ponudbi Ford bo še en temeljni kamen Volkswagnove strategije razširjanja električnih vozil in nadaljnji korak za obe podjetji pri izpolnjevanju zavez iz Pariškega sporazuma iz leta 2015. Volkswagen in Ford nameravata raziskati dodatno sodelovanje. poti za razvoj električnih vozil.

Ford računa, da bo uvedbo v nekaj letih – od leta 2023 – 600.000 električnih vozil, uporabil arhitekturo MEB, ki je bila ustvarjena za električna vozila, z namenom, da bi zmanjšali prostor in prihranili. Vozilo, ki ga bo Ford zasnoval in izdelal v Kölnu-Merkenichu, bo še en element v celoti električnega asortimana Mustang Mach-E, ki se bo začel prodajati leta 2021.

Poleg tega bosta obe podjetji v sodelovanju z Argo AI ustvarili ločene oddelke z visoko produktivnostjo, ki bodo obravnavali avtonomna vozila na osnovi tehnologij, ki jih je razvil Argo AI. Prejšnji teden je Volkswagen izvedel predhodno najavljeni naložbeni načrt za pittsburško podjetje Argo AI, pri katerem je Ford že sodeloval in sodeloval pri njegovih razvojnih delih.

Neodvisne odločitve Volkswagen in Forda o naložbeni zavezanosti pri delu Argo AI pričajo o tehničnem napredku in napredku pri razvoju avtonomnih vozil, ki so ga dosegli vodilni v panogi Argo AI. Pokažejo tudi, kako lahko zavezništva pospešijo razvoj prebojnih tehnologij, ki običajno zahtevajo čas in kapital.

Sistem avtonomne vožnje Argo AI je prvi, ki je pridobil komercialne načrte izvajanja v Evropi in ZDA. Globalni doseg Forda in Volkswagna bo platformi Argo AI zagotovil največji potencial za geografsko širitev vseh znanih avtonomnih vozniških sistemov. Domet in obseg sta pomembna dejavnika pri razvoju robustnega in donosnega avtonomnega voznega sistema.

Sporazum Volkswagen in Ford ne predvideva uvedbe vzajemnih deležev v kapitalu obeh podjetij, ki bosta ostali konkurenčni na trgu.

Vir: Ford Polska