Evropska unija načrtuje uvedbo sprememb, ki naj bi izboljšale varnost v cestnem prometu. To je, med drugim, za vgradnjo omejevalnikov hitrosti, s katerimi bo vozilo prešlo hitreje od 150 km / h.

Manj smrtne nesreče?

EU želi zmanjšati število smrtnih nesreč na cestah. Lansko leto je bilo na ulicah 25.000. smrti. Načrtuje se, da se do leta 2030 število prepolovi. Proizvajalci novih avtomobilov se morajo najprej in najprej soočiti s spremembami. Že sedaj obvezni ABS, ESP, senzorji tlaka v pnevmatikah in zvočni signal se namestijo, če pasovi niso pritrjeni. Letos je začela veljati še ena sprememba. To je sistem e-klicev, ki bo samodejno poklical pomoč, ko nas bo prizadela prometna nesreča. Vendar uradniki v EU niso dovolj. Načrtuje se vključitev sestavljanje “črnih škatel” v vozilih in omejevalniki hitrosti, zaradi katerih ne bomo šli hitreje kot 150 km / h.

Zakaj 150 km / h?

Tu se postavlja vprašanje, zakaj omejitev zadeva 150 km / h? Konec koncev, na avtocestah na Poljskem je največja dovoljena hitrost na avtocesti 140 km / h, v drugih evropskih državah pa so te vrednosti pogosto enake ali nižje. Samo na avtocestah v Nemčiji ni omejitev. Ali bo tak recept povzročil počasnejši piranski pirati?

Mnogi ljudje mislijo, da bi takšni omejevalec opravil izpit predvsem na avtocestah in hitrih cestah. Vendar pa statistični podatki kažejo, da se večina nesreč zgodi z veliko nižjo hitrostjo in ni popolnoma jasno, kako bi tak omejevalnik deloval v takih primerih.

Vir: francuskie.pl

 
Dešifrirajte številko VIN