Chevrolet VIN je posamezna 17-črkovna in številčna koda, s katero lahko izveste veliko pomembnih informacij o vozilu. Pomembno je, da številke VIN v avtomobilih niso enake, kar pomeni, da je lahko dekodiranje VIN v Chevroletu v pomoč pri iskanju pomembnih informacij o avtomobilu, ki ga imate ali želite kupiti. Pri nakupu rabljenega vozila Chevrolet lahko obstaja tveganje, vendar bo VIN dekoder razkril podrobno zgodovino vozila. Kako torej najti VIN na Chevroletu in ga dekodirati? Preberite v našem članku.

Chevrolet – dekodiranje številke VIN

Dekodiranje številke šasije v Chevroletu je še posebej priporočljivo za ljudi, ki nameravajo kupiti avto. Identifikacijska številka Chevrolet vam pomaga določiti podrobnosti, kot so država proizvajalca, leto leta, tip pogona in možnosti opreme. Vendar preverjanje številke šasije omogoča predvsem iskanje po zbirki ukradenih vozil in branje celotne zgodovine, na primer števila nesreč ali lastnikov. Kot lahko vidite, dešifriranje VIN-a v Chevroletu omogoča branje pomembnih informacij o vozilu, tako da lahko preverite podatke, ki jih na primer posreduje prodajalec. Če želite ugotoviti, ali Chevrolet, ki vas zanima, ni naključen, dekodirajte VIN s pomočjo spodnjega obrazca.

Chevrolet – kje najti VIN?

Pred preverjanjem VIN najprej preverite njegovo lokacijo v avtu in ga primerjajte z VIN na svojih dokumentih. Ker že na prvi pogled opazite nekaj motenj pri številki šasije, vtisnjeni na trajnem elementu. Iskanje VIN-a na Chevroletu je lahko dolgotrajno. Če se torej sprašujete, kje je VIN na Chevrolet Spark, je bil v letih 2010–2012 nameščen na fiksni element na ohišju armaturne plošče na levi strani in na levem sredinskem stebru. Zanimivo je, da lahko v tem modelu najdete tudi VIN na tleh pod zadnjim sedežem kavča. Po drugi strani pa ima priljubljeni Chevrolet Orlando, proizveden v letih 2011–2013, številko VIN pred sovoznikovim sedežem ali ob njem. Po drugi strani pa je v nekoliko mlajšem Chevroletu Orlando, proizvedenem v letih 2011–2016, 17-mestno kodo mogoče najti na treh mestih: na levem sredinskem stebru, ob sovoznikovem sedežu in na levi strani pokrova armaturne plošče .

Lokacija VIN-a v Chevroletu, ne glede na to, ali imamo model Cruze ali Matiz, morda ni očitna, zato je včasih vredno uporabiti preizkušena orodja, da ne bi zapravljali časa za dolga iskanja.

Chevrolet – VIN preverjanje

Preverjanje osnovnih Chevroletovih podatkov pred nakupom je lahko zelo koristno, ne glede na model, ki ga izberete. Če preverite VIN s Chevroletom, boste lahko preverili skladnost podatkov o vozilu z dokumenti in informacijami, ki jih je posredoval prodajalec. Še posebej glede Chevroletove zasnove, možnosti popravila in kilometrine. Kako torej preveriti zgodovino Chevroleta? To lahko storite na spletu z izpolnitvijo spodnjega obrazca. Osnovna različica storitve je na voljo brezplačno, tisti, ki želijo videti podrobne informacije o Chevroletu, pa lahko uporabijo celotno poročilo o zgodovini vozil, ki je plačljivo.