Vsak Fiat ima številko VIN, ki je posamezna koda, sestavljena iz 17 črk in številk. Ta številka vam daje veliko podrobnih informacij o vašem vozilu. Zato lahko z dekodiranjem številke VIN v Fiatu poiščete pomembne podatke o avtomobilu, ki ga imate ali želite kupiti. Dekoder VIN bo razkril podrobno zgodovino vozila glede njegove opreme, popravil ali udeležbe v nesreči. Kako torej najti VIN v Fiatu in ga dekodirati? Predlagamo spodaj.

Fiat – dekodiranje številke VIN

Ni dveh vozil z enako številko šasije, zato je dešifriranje VIN-a v avtomobilu Fiat še posebej priporočljivo ljudem, ki nameravajo kupiti avtomobil. Fiatova identifikacijska številka pomaga prepoznati podrobnosti, kot so država proizvajalca, leto modela in možnosti opreme. Vendar preverjanje številke šasije omogoča najprej iskanje po bazi ukradenih vozil in seznanitev z njeno celotno zgodovino lastništva, servisiranja in nesreč. Kot lahko vidite, dekodiranje VIN-a v Fati omogoča dostop do pomembnih informacij o vozilu, zahvaljujoč katerim lahko preverite podatke, ki jih na primer posreduje prodajalec avtomobila. Toliko bolj, ko je bil avto ravno pripeljan na Poljsko. Če želite ugotoviti, ali je Fiat, ki vas zanima, brez nesreč in ali je bil dejansko servisiran, dešifrirajte VIN s pomočjo spodnjega obrazca.

Fiat – kje najti VIN?

Pred dekodiranjem številke VIN preverite njeno lokacijo na stalnem elementu v Fiatu in jo nato primerjajte s številko šasije, ki je v dokumentih. Kot kažejo izkušnje, je iskanje VIN-a v Fiatu lahko težavno, saj njegova lokacija ni odvisna samo od modela, temveč tudi od leta. Če bi radi vedeli, kje je VIN pri Fiatu 500, se pri modelih od 2007 do 2015 številka VIN na stalnem elementu nahaja na tleh prtljažnika. Priljubljeni Fiat Croma, izdelan v letih 2008–2010, je imel številko VIN na trajnem elementu, nameščenem na tleh poleg sovoznikovega sedeža (na samem pragu), in tablico VIN na ojačitvi na levi strani. Nekoliko večji Fiat Doblo iz leta 2010-2015 ima na levi strani armaturne plošče tablico podvozja, medtem ko je številka VIN na trajnem elementu na tleh pred sovoznikovim sedežem ali ob sedežu. In dostavna vozila Ducato, proizvedena v letih 2006–2011, imajo ploščo VIN, nameščeno na ohišju armaturne plošče na levi strani, medtem ko imajo modeli od 2014–2018 številko VIN na trajnem elementu na tleh pred sovoznikovim sedežem ali poleg sedež. Pri priljubljeni Fiat Pandi 2012-2016 je številka šasije odtisnjena na trajnem elementu na desni strani prtljažnika, medtem ko je številka VIA Fiat Punto na trajnem elementu postavljena na dva mesta. Po drugi strani pa ima Fiat Tipo številko VIN, ki se nahaja na levi strani armaturne plošče, na levem sredinskem stebru in na tleh pred sovoznikovim sedežem ali ob sedežu.

Fiat – preverjanje številke VIN

Preverjanje osnovnih podatkov o Fiatovem vozilu pred nakupom se lahko izkaže za zelo pomembno, ne glede na to, ali se odločite za model 500 ali Punto. Če preverite VIN v Fiatu, boste lahko analizirali podatke o vozilu, ki jih je prejel od trenutnega lastnika, in podatke iz njegove zgodovine. Zlasti tiste, povezane z Fiatovo gradnjo, morebitnimi popravili ali nesrečami. Pomembno je, da VIN dekoder omogoča iskanje po bazi podatkov o ukradenih vozilih. Kako torej preveriti zgodovino Fiata? To lahko storite na spletu z izpolnitvijo spodnjega obrazca. Storitev v osnovni različici je na voljo brezplačno, tisti, ki želijo videti podrobne informacije o Fiatu, pa lahko uporabijo celotno poročilo o zgodovini vozil, ki je plačljivo.