Dekodirnik VIN je običajno na voljo v brezplačni in plačljivi različici. Katera je najboljša rešitev? Poleg očitne razlike v plačilih pogosto prihaja do zmede glede tega, kako se brezplačne storitve dekodiranja VIN razlikujejo od plačljivih poročil. Zato spodaj pojasnjujemo, katera rešitev je pogosto bolj koristna.

Kdaj lahko pomaga VIN dekoder?

Vseh sedemnajst znakov VIN vključuje podatke, kot so kraj in leto proizvodnje, tip vozila, kilometrina in servisna popravila. Ti podatki so lahko zelo koristni, na primer, kadar:

  • svoj avto morate najti in identificirati (npr. po kraji),
  • želite preveriti verodostojnost prodajalca vozila,
  • morate dobiti oceno vozila
  • želite določiti različico opreme,
  • morate kupiti nekaj delov za vaš avto.

Ne pozabite, da je številka VIN podobna spodnji kodi katerega koli avtomobila, dekodirnik VIN pa vam omogoča hitro branje podatkov, ki so v njej kodirani. Samo kliknite spodnji obrazec.

VIN dekoder – ali je dovolj brezplačna različica poročila?

Če se sprašujete, katera rešitev je za vas najboljša, spodaj navajamo dve stvari, ki ju je treba upoštevati pri določanju, katera različica storitve bo ustrezala vašim pričakovanjem.

Obseg poročila

Verjetno vsi vedo, da ne more vsak dekoder VIN dobiti enakih informacij o vozilu. Storitve so brez premca, še posebej, ko gre za obseg zgodovine vozila. Pridobljeni podatki se najpogosteje razlikujejo glede na vozilo, državo izvora in raven zbranih podatkov o avtomobilu.

Če torej iščete samo osnovne podatke, kot so blagovna znamka, model, leto, različica opreme ali tip motorja, vam lahko zadostuje brezplačen VIN dekodirnik. Če pa so vaša pričakovanja večja in potrebujete podrobne informacije o vozilu, na primer o morebitnih servisnih popravilih ali deležu nesreč, je vredno razmisliti o uporabi celotne plačljive različice poročila.

Natančnost informacij

Zelo natančna baza podatkov o vozilih je izjemno dragocena, saj daje nove podatke o vozilih pravočasno na voljo. Še posebej, če vas zanima kakšen mlajši model avtomobila. Brezplačni dekodirnik VIN običajno ne posodobi svoje baze podatkov z najnovejšimi vozili.

Brezplačen VIN dekoder ali plačljivo?

Kljub temu, da se brezplačni VIN dekoder pogosto zdi dober način za prihranek kakšnih ducatov zlotov, je najpogosteje rešen in ni najboljši način za zmanjšanje stroškov. Še posebej, če nameravate kupiti rabljeni avto, ki bo prvič registriran v državi. Potem so vam lahko v veliko pomoč natančne, aktualne in predvsem podrobne informacije o vozilu. In zahvaljujoč ustvarjenim registrom lahko hitro ocenite verodostojnost prodajalca avtomobila in tako zmanjšate tveganje, povezano z nakupom rabljenega avtomobila.