Nova generacija Honda Jazz ponuja udobje in komunikacijske funkcije, ki vodijo v segmentu

 • Napredni hibridni pogonski sklop zagotavlja optimalno ekonomičnost in zmogljivost
 • Sodobni slog je evolucija brezčasne silhuete Jazza
 • Predstavitev nove različice – Jazz Crosstar
 • Integrirani sistemi zagotavljajo sodobno formulo zabave in komunikacije
 • Nepremagljiva prostornost notranjosti in izjemna funkcionalnost
 • Izboljšave vzmetenja zagotavljajo dinamično vožnjo
 • Celotna paleta naprednih varnostnih sistemov

Nova Honda Jazz in Jazz Crosstar zagotavljata enostavno upravljanje in hitre reakcije na dejanja voznika, kar je značilno za napredni hibridni pogon e: HEV, ki je v tem modelu na voljo kot standard. Jazz nove generacije, ki se ponuja izključno s hibridnim pogonskim sistemom e: HEV z dvojnim motorjem e, spada v novo linijo modelov e: TECHNOLOGY v kategoriji Honda in je prvi od šestih elektrificiranih modelov, ki so do leta 2022 prišli na evropski trg.

Jazz e: HEV je zasnovan tako, da zagotavlja edinstveno kombinacijo dobrega učinka in impresivne energijske učinkovitosti, ki dopolnjuje visoko notranje udobje in funkcionalnost, po kateri ta model slovi v segmentu.

Honda se je v svoji slogovni kompaktni slovesni revoluciji osredotočila na novo oblikovalsko filozofijo, opredeljeno v japonskem konceptu “Yoo no bi”. Pomeni lepoto vsakodnevnih predmetov, ki potrebujejo čas za izpopolnjevanje, zaradi česar bodo še lepši in bolj ergonomični, da bodo lahko bolje služili določenim namenom.

“Tam smo delali avtomobil kot predmet, ki bo imel moč, da bogati vsakdanje življenje bodočih uporabnikov,” pojasnjuje Takeki Tanaka, vodja projekta Jazz.

Spremembe brezčasne silhuete Jazza med drugim vključujejo zglajene obrise, ki se ujemajo s kratkim pokrovom in slogom kabine, znanimi iz prejšnjih generacij. Kot rezultat stilske evolucije je vozilo dobilo nov, čustven videz in raven udobja in funkcionalnosti, ki ga v svojem segmentu ni bilo.

Med razvojem novega Jazza so Hondini oblikovalci tesno sodelovali z inženirji, da bi avtomobil ohranili največji prostor v svojem segmentu, ki je znak prejšnjih generacij. To smo dosegli z iznajdljivo postavitvijo hibridnih komponent pogonskih sklopov v podvozju in v motornem prostoru.

Sistem e: HEV je bil razvit za model Jazz, da vozniku nudi prijetno vozniško izkušnjo. Sestavljen je iz dveh močnih elektromotorjev, ki delujeta z 1,5-litrskim bencinskim i-VTEC bencinskim motorjem, litij-ionsko baterijo in inovativnim neposrednim menjalnikom. Celoten sistem zagotavlja najboljše razmerje med močjo in gorivom v tem razredu avtomobilov.

Intuitivno sistemsko delovanje, enostavna komunikacija in daljinske storitve, ki lastnikom omogočajo nemoteno nadaljevanje vsakodnevnih dejavnosti, so združeni s celovitim naborom informacij in zabave, ki ga podpirata Honda Personal Assistant in aplikacija My Honda + (na voljo v izbranih različicah).

Honda Jazz in Jazz Crosstar, ki ponujata najnaprednejši paket pomoči vozniku v svojem segmentu, sta opremljena tudi z aktivnimi in pasivnimi varnostnimi sistemi, zasnovanimi za lažjo in varnejšo vožnjo.

Honda Jazz Crosstar

 • Še ena različica nove generacije Jazz-a
 • Zasnova SUV-a privlači voznike z aktivnim življenjskim slogom

Jazz Crosstar je bolj oster, SUV podoben predlog, namenjen ljudem, ki vodijo aktiven življenjski slog. Crosstar, na voljo z enakim hibridnim pogonskim sklopom in notranjostjo, ki se ne razlikuje od standardnega modela, ponuja višji odmik od tal, integrirane strešne letve in hidrofobno oblazinjenje.

Optično povečanje modela je bilo doseženo zahvaljujoč drzni zasnovi rešetke hladilnika, presenetljivi črni obrobi kolesnih lokov in elegantnih podpornikov. Karakteristična za Crosstar, 16-palčna platišča iz srebrne črne litine povečajo vtis stabilnosti in izboljšajo celoten vizualni učinek.

Hibridni pogonski sistem eV HEV z visoko močjo prinaša izjemne zmogljivosti in varčnost

 • Novi Jazz je prvi model z emblemom e: TECHNOLOGY
 • Pogonski sistem, razvit za Jazz, je sestavljen iz dveh kompaktnih elektromotorjev, ki delujeta z 1,5-litrskim bencinskim motorjem DOHC i-VTEC
 • Izhodna moč sistema je 109 KM (80kW) in 253 Nm navora električnega pogona

Jazz za evropske kupce bo na voljo le z naprednim hibridnim pogonskim sklopom. Jazz nove generacije je zasnovan tako, da zagotavlja edinstveno kombinacijo visoke zmogljivosti in impresivne energetske učinkovitosti, ki dopolnjuje visoko raven notranjega udobja in funkcionalnosti, po kateri je znan v svojem segmentu. Avto ima simbol e: HEV.

Sistem e: HEV je bil razvit za novi Jazz z namenom, da vozniku nudi prijetno vozniško izkušnjo. Sestavljen je iz dveh kompaktnih elektromotorjev, ki delujeta z 1,5-litrskim bencinskim motorjem DOHC i-VTEC, litij-ionsko baterijo in inovativnim neposrednim menjalnikom ter enoto za nadzor pretoka energije, ki zagotavlja visoko raven učinkovitosti in gladkosti .

Skupna moč 109 KM / 80 kW omogoča, da avtomobil do 100 km / h pospeši v 9,4 sekunde in doseže največjo hitrost 175 km / h. Rezultat je sproščujoče, udobno potovanje, tako skozi urbana območja kot med hitro vožnjo po avtocesti. Hibridni sistem z varčnim porabnikom ima emisije CO2 102 g / km (WLTP) in porabo goriva v standardnem modelu 4,5 l / 100 km (WLTP) ter emisije CO2 110 g / km (WLTP) in porabo goriva 4, 8 l / 100 km (WLTP) za različico Crosstar.

Za zagotovitev dobre vozne izkušnje in izjemne učinkovitosti napredni hibridni sistem e: HEV gladko izbere enega od treh razpoložljivih načinov vožnje:

 • Električni način (EV pogon): litij-ionska baterija neposredno napaja električni pogon
 • V hibridnem načinu delovanja (Hybrid Drive) bencinski motor proizvaja energijo, ki gre v generator, kjer se pretvori v električno energijo, nato pa se prenese na elektromotor.
 • Način motorja z notranjim izgorevanjem – mehanizem zaklepanja sklopke ustvarja neposredno povezavo med bencinskim motorjem in gnanimi kolesi, pogonski navor pa je usmerjen iz motorja neposredno na kolesa.

V večini primerov med mestno vožnjo vozilo samodejno preklopi med hibridnim in električnim (EV) pogonom, kar zagotavlja največjo učinkovitost. Med hitro vožnjo po avtocesti uporabljamo motor z notranjim zgorevanjem, ki ga lahko podpremo z dodatno vršno močjo elektromotorja, ki je na voljo na zahtevo pri hitrem pospešku.

Pri vožnji v hibridnem načinu lahko presežno moč bencinskega motorja porabimo za polnjenje akumulatorja, ki poteka prek drugega električnega motorja, ki deluje kot generator. Električni način se aktivira tudi, ko avtomobil upočasni, s pomočjo regenerativnega zaviranja proizvaja energijo za ponovno polnjenje vlečne baterije.

Preklapljanje med tremi načini vožnje je za potnike neopazno. Jazz inženirji so vložili veliko truda, da bi zmanjšali zamude pri spreminjanju načinov vožnje. High-speed elektromotorji so pri Hondi razvili tako, da so čim bolj lahki, kompaktni, učinkoviti in zmogljivi. Električni pogonski motor doseže hitrost vrtenja do 13.300 vrtljajev v minuti pri največji hitrosti vozila 175 km / h. Največji navor je na voljo od 0 na lestvici vrtljajev, kar omogoča doseganje visokih pospeškov pri nizkih hitrostih vozila.

Namesto običajnega menjalnika Jazz poganja na novo razvit elektronsko nadzorovan menjalnik (e-CVT) s fiksnim razmerjem, ki neposredno povezuje gibljive dele. Rezultat je tih, gladek prenos navora z linearno razvitim pospeševanjem v vseh načinih vožnje.

V načinu hibridnega pogona nova programska oprema krmilne enote za prenos e-CVT zagotavlja visok navor, ki se odda neposredno iz elektromotorja, medtem ko motor z notranjim zgorevanjem zagotavlja občutek linearnega povečanja hitrosti v času pospeška, podobno kot občutki, ki jih imamo pri večstopenjski prenos. Ko je potrebna večja moč, se lahko nova krmilna programska oprema nenehno ujema z idealno hitrostjo motorja. To vpliva na razmerje med hitrostjo vozila in hitrostjo motorja, pa tudi na zvok med pospeševanjem, ki ga občuti voznik in potniki, da se spreminja bolj linearno. Prav tako optimiziran, opaznejši navor, ki se prenaša na ta način, je ključni element užitka v Jazz vožnji.

Sistem, ki ga je Honda razvila za Jazz, je bolj izpopolnjen, a tudi manjši od planetarnih menjalnikov e-CVT, ki jih običajno najdemo na hibridnih vozilih drugih znamk. Novi prenos e-CVT, ustvarjen z namenom zmanjšanja dimenzij in domiselne integracije komponent, je primer učinkovite postavitve, viden tudi v drugih elementih modela Jazz.

Jazz je prvi model v evropski ponudbi Honde, ki je bil označen z novim emblemom “e: HEV”. Ta oznaka se bo pojavila tudi na naslednjih Hondinih vozilih, ki jih poganja hibrid.

Nova definicija kompaktnega vozila: Elementi nežnega, sodobnega dizajna, vpeljani v brezčasne oblike Jazza

 • Jazz predstavlja stilsko filozofijo “Yoo no bi”
 • Evolucija Jazsove brezčasne silhuete z gladkimi črtami in obrisi
 • Stebri, ki so za polovico ožji, izboljšajo vidnost

Hondini inženirji, ki so ustvarili zadnjo generacijo Jazza, so krepko korakali in se odločili, da bodo model oblikovali iz nič. V kompaktnem segmentu so razvili novo, privlačno ponudbo: popolnoma nov mestni avtomobil, ki združuje izjemno ekonomičnost in izjemno vsakodnevno funkcionalnost, ki ustreza potrebam sodobnih potrošnikov.

Nežen, sodoben slog je v Jazz brezčasne oblike prinesel preprostost. Gladke konture, ki se ujemajo s kratkim pokrovom motorja, dolgo strešno linijo in slogom kabine, ki so ga poznali prejšnje generacije, tvorijo prepoznavno enodelno silhueto. Kot rezultat tega je vozilo dobilo prenovljen, čustven videz ter raven udobja in funkcionalnosti, ki ga v svojem segmentu ni bilo, kar je Jazz že od nekdaj znan.

Honda se je v svoji slogovni kompaktni slovesni revoluciji osredotočila na novo oblikovalsko filozofijo, opredeljeno v japonskem konceptu “Yoo no bi”. Pomeni lepoto vsakodnevnih predmetov, ki potrebujejo čas za izpopolnjevanje, zaradi česar bodo še lepši in bolj ergonomični, da bodo lahko bolje služili določenim namenom.

“Na avtomobilu smo delali kot predmet, ki bo imel moč obogatiti vsakdanje življenje bodočih uporabnikov,” pojasnjuje Takeki Tanaka, vodja projekta.

Gladke karoserijske linije in elegantna sprednja stran vzpostavijo rafinirano vizualno uravnoteženost s raznolikimi površinami za obloge, vključno s C-stebrički in kombinacijo zadnjih kombiniranih luči, ki je težko opaziti nobene ostre črte.

Iskanje pravih razmerij je bilo za oblikovalce ključnega pomena za doseganje slogovne harmonije tako v kabini kot tudi v obliki karoserije. Prvi stilski element loka, ki poteka od pokrova motorja do zadnjega dela, razširjeni blatniki, so izredno ozki A-stebri.

Debelina A-stebra se je z 116 mm zmanjšala za samo 55 mm, konstrukcijsko trdnost pa zagotavlja drog za njim. Zahvaljujoč tej rešitvi in ​​skritim brisalcem vetrobranskega stekla imata tako voznik kot sopotnik neovirano široko vidno polje. Ozki A stebri in elegantna zunanja ogledala prav tako zmanjšujejo hrup in zračni upor ter izboljšujejo aerodinamične lastnosti.

Skupna višina se je v primerjavi s predhodnikom zmanjšala za 10 mm, kar v kombinaciji s črto prtljažnih vrat zagotavlja bolj kompaktno in uravnoteženo karoserijo.

Nove napredne strukturne tehnologije, vključno z uporabo najnovejših polprevodnikov, ki so bistveno zmanjšale velikost enote za krmiljenje moči (PCU), so bile ključnega pomena za prostor pod pokrovom novega hibridnega pogonskega sistema z dvema elektromotorjema, hkrati pa ohranja tradicionalno dinamična silhueta jazza. Hibridni pogonski sklop je nekoliko spremenil dimenzije novega Jazza, ki je le 16 mm daljši od prejšnjega bencinskega modela, medtem ko se njegova širina ni spremenila.

Baek Jongkuk, oblikovalec novega Jazza, pojasnjuje: “Želel sem ustvariti avto, ki bi bil lastnik” lep spremljevalec “, hkrati pa izboljšal njegovo funkcionalnost. To sem storil z omejevanjem nepotrebnih elementov in poenostavitvijo zunanjih linij, kar mi je omogočil oblikovanje avtomobila prijaznega, svežega videza, z udobno in praktično notranjostjo. ”

Elegantne stilske prilagoditve, vključno s prefinjenim spojlerjem na zadnji strehi in vrhunsko zasnovo ohišja žarometov, dopolnjujejo dinamično telo Jazz in pomagajo pri ohranjanju optičnega ravnovesja.

Jazz Crosstar

Za povečanje privlačnosti modela je bila predlagana strožja SUV-različica Jazz Crosstar varianta, namenjena ljudem z aktivnim življenjskim slogom. Optično povečanje modela je bilo doseženo zahvaljujoč drzni zasnovi rešetke hladilnika, privlačni črni obrobi okrog kolesnih lokov ter elegantnih pragov in strešnih letvic. Srebrno-črna lita platišča, značilna za Crosstar, povečajo vtis stabilnosti in izboljšajo splošni močan vizualni učinek. Različica Crosstar, za boljše razlikovanje od standardne Jazz, je na voljo tudi z edinstvenim lakom Surf Blue, po izbiri pa tudi s kontrastno streho v Crystal Black.

Pametne vesoljske rešitve in največje udobje v segmentu

 • Zahvaljujoč iznajdljivi organizaciji prostora so potniki pridobili dodaten prostor zase in svojo prtljago
 • 304 litrov prtljažnega prostora se z zloženimi sedeži poveča na 1.205 litrov
 • Potniki na zadnjih sedežih uživajo v neprimerljivem udobju in prostoru
 • Izboljšani sistem Magic Seats poveča funkcionalnost prtljažnega prostora

Kako ustvariti udobno, prijazno notranjost

Filozofija “Yoo no bi” je vplivala tudi na zasnovo čiste, minimalistične notranjosti, kjer bodo potniki cenili praktične lastnosti uporabljenih materialov in funkcionalnost urejene, ergonomske kabine. Funkcionalnost izboljšujejo tudi trpežni materiali, ki se uporabljajo v celotni notranjosti, in sodoben pokrov armaturne plošče, mehak na dotik.

Urejena, uporabniško usmerjena pilotska kabina je sestavljena iz ozke instrumentne plošče, ki se vodoravno razteza čez kabino, ne da bi pokrov omejeval vidno polje, kar še poveča občutek dodatne prostornosti. Pri Hondi je bilo bistvo oblikovanja vedno visoka funkcionalnost, zato je 9-palčni osrednji zaslon na dotik – standarden za različice Elegance, Executive in Crosstar ter 7-palčni indikator TFT so enostavni za uporabo in berljivi. Vse funkcije in kontrole so lahko dostopne in prijazne, kar prihrani voznikov stres med vožnjo.

Nivo ravnega širokega naslona za roke, ki je podaljšek sredinske konzole, je zasnovan na višini naslonjala za vrata, s čimer dobiva udobje, ki ga poznajo notranjost večjih avtomobilov premium razreda.

Sodobna Jazz notranjost ponuja neverjetno prostornost v tem segmentu avtomobilov, pri čemer ohranja pomembno prednost prejšnjih generacij.

Ultra tanki A-stebri, ki gladko tečejo od pokrova motorja, izboljšajo vidljivost do 90 stopinj, kar je vodilni rezultat v segmentu (69 stopinj v prejšnjem modelu). Zahvaljujoč tej rešitvi, skriti brisalci vetrobranskega stekla in ravna armaturna plošča imajo potniki neovirano široko vidno polje, bolj naravna svetloba pa doseže notranjost skozi panoramsko vetrobransko steklo in sprednja bočna stekla. Takšna osvetlitev potnikom daje vtis prostornosti v svetli, odprti notranjosti.

Prostornina prtljage je 304 litrov z dvignjenimi naslonjali zadnjih sedežev in se poveča pri impresivnih 1205 litrov, ko naslonjala naslonjala odložite nazaj (nakladanje v linijo strehe). To smo dosegli z iznajdljivo postavitvijo hibridnih komponent pogonskih sklopov v podvozju in v motornem prostoru.

Večje spremembe vključujejo postavitev sesalnega razdelilnika in sestavnih delov na vrh motorja. Na ta način so dobili prostor tako za elektromotorje (pogonski motor in generator), ki so vgrajeni v motorni prostor, kot tudi enoto za krmiljenje pretoka moči (PCU), ki je 20% manjša od prej uporabljene. Zahvaljujoč temu se lahko nizkonapetostna (12V) baterija prilega tudi v motorni prostor in tako sprosti prostor na zadnji strani. Takšna učinkovita namestitev komponent je bila mogoča tudi zaradi uporabe najnovejših polprevodnikov velike moči v enoti PCU.

Ključ do pridobitve ogromnega prostora za potnike je bila tudi v tem razredu avtomobilov nenavadna namestitev rezervoarja za gorivo v osrednji del tal, pod prednja sedeža. Zahvaljujoč temu ima Jazz še vedno izjemno funkcionalen sistem zlaganja zadnjih sedežev, Magic Seats, ki daje možnost zlaganja naslonjal, dvigovanja in spuščanja sedežev ter prilagodljivega oblikovanja prostora, kar omogoča prevoz tovora različnih oblik in velikosti. Učinek izboljšanja strukture prtljažnega prostora je med drugim širši razpon odpiranja lopute in ravno tla brez praga za nakladanje, kar omogoča lažje pakiranje in razkladanje prtljage kot prej.

Potniki v prvi vrsti bodo lahko uživali v novo razvitem sedežnem okvirju, ki zagotavlja boljšo podporo hrbtu, kot tudi 30 mm debelejših blazin. Te spremembe povečajo udobje, zlasti za ledveno hrbtenico, kar bo zmanjšalo utrujenost med potovanjem. Za boljše vozno udobje je bil spremenjen zavorni pedal, ki s spremembo kota omogoča bolj naravno pozicioniranje stopal. Starejši vozniki bodo veseli, da se je območje nastavitve volanskega obroča v navpični osi povečalo za 2 stopinji navzgor, platišče volana pa je omogočeno bližje vozniku.

Odrasli potniki drugega reda bodo potovali udobneje s spreminjanjem zasnove Magic Seat, ki omogoča, da se tečaji premikajo navzven s sedečih bokov. Prostor za noge v odseku (986 mm), ki je zaradi torzijskega snopa zadnjega vzmetenja narejen za potnike zadnjega sedeža in blazine zadnjih sedežev debeline 24 mm, ustvarja ugodne pogoje za potovanje zadaj. Oblikovalci so dodali tudi potnike druge vrste s priročnimi žepi za pametne telefone na zadnjih sedežih.

Visoka dinamika, ki zagotavlja edinstveno vozniško izkušnjo

 • Izboljšana togost karoserije je pozitivno vplivala na delovanje vzmetenja, manevriranje in enostavno upravljanje
 • Vzmetenje z nizkim trenjem in nov sistem blaženja izboljšujeta kakovost vožnje
 • Vzdušje v kabini je bilo izboljšano z zmanjšanjem hrupa v treh frekvenčnih območjih
 • Zavorni sistem z diski na vseh kolesih zagotavlja učinkovito, varno zaviranje

Naloga Hondinih inženirjev je bila doseči odlično dinamiko in reaktivnost med vožnjo modela Jazz. Osredotočili so se na izboljšanje podvozja in vzmetenja ter povečanje togosti karoserije, kar je modelu zagotavljalo izjemno manevriranje in najboljše udobje v vožnji.

Stopnja uporabe ultra močnega jekla se je povečala za 80%, kar je znatno zmanjšalo težo in izboljšalo varnost pred trkom. Torzijska togost je bila izboljšana za 6%, statična torzijska odpornost pa za 13%.

Uporaba novega nosilca amortizerjev, izdelanega v visoki tlačni tehnologiji, je prav tako izboljšala vozno izkušnjo. Večje potovalno udobje so zagotavljale tudi druge izboljšave vzmetenja – nov material, iz katerega so bile izdelane vzmeti in rokavi z zmanjšanim trenjem, ter nastavitve vzmetenja torzijskega snopa na zadnji strani.

Geometrija sprednjega vzmetenja z nizkim prednjim središčem vrtenja, ki povečuje stabilnost, pomaga Jazzu pri ohranjanju natančnosti, naravnosti in lahkotnosti pri zavijanju. Njegovo okretnost je še izboljšana z električno podprtim krmilnim sistemom, ki vozniku nudi natančne povratne informacije in bolj naraven občutek pri spreminjanju smeri.

Sestavni deli vzmetenja z majhnim trenjem – v kombinaciji z dolgo medosno razdaljo – zagotavljajo impresivno raven stabilnosti in hkrati zmanjšujejo vzdolžno zvijanje. Prefinjen sistem blaženja je odgovoren za udobno vožnjo na vseh sedežih in zmanjšuje prenos vibracij s ceste v kabino ter daje občutek prijetnega miru.

Vtis gladkega upravljanja, v kombinaciji z gotovostjo med vožnjo, še izboljšuje Hondin sistem Agile Handling Assist (AHA). AHA je še ena napredna rešitev, ki izboljšuje dinamično stabilnost avtomobila, še posebej pri odzivanju na hitre premike volana ali velike obremenitve v vogalih. AHA deluje prek sistema za nadzor stabilnosti (VSA) in pri zaviranju volanskega obroča nevidno vozniku rahlo zavira notranja kolesa v vogalu. Posledično se izboljša stabilnost in odzivnost avtomobila, kar poveča občutek zaupanja med vožnjo.

Zavorni sistem zagotavlja visoko zavorno silo zahvaljujoč zavornim diskom, ki se uporabljajo na vseh kolesih, s 262 mm prezračenimi diski spredaj in 239 mm diski zadaj. Elektronski zavorni sistemi vključujejo: sistem za nadzor stabilnosti (VSA), sistem za pomoč pri zaviranju (BAS), sistem za pomoč pri zagonu (HSA) in samodejno zaklepanje zavor.

Hondin celovit pristop k problemu hrupa, vibracij in neravnine na cesti je povzročil, da je slišnost hrupa motorja, površine ceste in hrupa vetra v kabini minimalna. Za zmanjšanje hrupa s površine se je povečala izolacija, zahvaljujoč temu se je atmosfera v kabini izboljšala v treh razponih zvočne frekvence. Kabina je bila ločena od talne plošče, da se zmanjša prenos vibracij skozi karoserijsko konstrukcijo, okoli armaturne plošče pa je bila dodana zvočna izolacija. Inženirji so tudi zmanjšali hrup, ustvarjen z vibracijami motorja, s pomočjo polimernih komponent za izolacijo njegovih pritrdilnih točk v komori. Zvočno-absorpcijski materiali in debelejše steklo prispevajo k 10-odstotnemu zmanjšanju hrupa v kabini v primerjavi s prejšnjo generacijo Jazz-a.

Poleg tega je povečana togost karoserije in uporaba ultra močnega jekla omogočila uvedbo novih gradbenih rešitev, kot so tanki A-stebri, dopolnjeni z aerodinamično zasnovo stranskih ogledal, zadnjim spojlerjem in novo zasnovo platišč . Ti elementi zmanjšujejo hrup zraka, hkrati pa zmanjšujejo aerodinamično vleko in izboljšujejo splošno estetiko.

Napredni sistemi lastnikom omogočajo, da ne izgubijo stika s svojimi dnevnimi zadevami

 • Brezšivna, intuitivna povezljivost na vozilu, ki je v tem segmentu še ni bila
 • Možnost uporabe dostopne točke Wi-Fi in oddaljenih storitev omogoča omrežno komunikacijo med potovanjem
 • Honda osebni asistent uporablja rešitve umetne inteligence za zagotavljanje glasovnega nadzora nad funkcijami
 • Aplikacija Moja Honda + omogoča lastnikom daljinsko povezljivost avtomobila

Nova generacija jazza ponuja najatraktivnejši paket infotainment v svojem segmentu, ki združuje intuitivno sistemsko delovanje in brezhibno komunikacijo s svetom. Napredni sistemi, ki so se prvič pojavili v Hondi e, so zdaj na voljo v novem Jazzu in bodo predstavljeni v prihodnjih modelih.

Lastniki bodo lahko dostopali do številnih omrežnih funkcij, ki so preproste za uporabo, ki postavljajo nov tehnični standard v segmentu kompaktnih vozil. Zunanje informacijske in zabavne storitve in aplikacije, vključno z vremensko napovedjo, parkirnimi mesti, glasbo, navigacijo, iskanjem lokacije in telefonskimi storitvami, so na voljo tudi prek zaslona na dotik ali so aktivirane z glasom.

Enostaven vmesnik LCD z zaslonom na dotik je zasnovan tako, da čim manj moti voznika. Čas servisa za najpogosteje uporabljene krmilnike se je v primerjavi s prejšnjim modelom zmanjšal za 58%, kar zagotavlja varnejše in bolj ergonomsko delovanje. Vmesnik uporablja grafični slog, znan iz pametnih telefonov, s funkcijami za pomikanje in drsenje za brskanje po straneh in seznamih. Zaslon je mogoče konfigurirati tako, da ustreza vsem zahtevam glede uporabe, vključno z nastavljivimi bližnjicami za pogosto uporabljene funkcije in zvočne vire.

Celovit nabor vgrajenih aplikacij je mogoče dopolniti s pridobitvijo ogledala za pametni telefon prek razpoložljivih Android Auto ali Apple CarPlay, pri čemer je slednji sistem prvič na voljo v Jazz-u v brezžični povezavi. Celo uporabniški priročnik si lahko ogledate s sistemom infozabavnega zaslona na dotik ali – če imamo naročnino na Hondino osebno pomočnik – z glasovnimi ukazi. Vsak od potnikov lahko med potovanjem ostane na internetu in svojo napravo poveže z vročo točko avtomobila Wi-Fi.

Novi Jazz Crosstar se ponaša z edinstvenim avdio sistemom z osmimi zvočniki, vključno z aluminijastim visokotoncem, edinstvenimi zvočniki Kevlar stožcev in nizkotonskim zvočnikom na zadnjem delu prtljažnika – ta komplet zagotavlja najboljše zvočne lastnosti v tem segmentu avtomobila. Da ne bi odvrnili pozornosti, smo v vdolbine vratnih ročajev postavili visokotonce, škatlo nizkotonca pa je bilo načrtovano na mestu, ki ni omejilo prtljažnega prostora.

Notranji oblikovalci so pri izdelavi urejene armaturne plošče in vmesnika posebno pozornost namenili podrobnostim. Kot odziv na kupce je Honda obnovila mehanski nadzor ključnih funkcij, s taktilnimi, natančnimi gumbi za regulacijo ogrevanja in prezračevanja.

Moja Honda +

Honda je predstavila aplikacijo za pametne telefone My Honda +, zahvaljujoč kateri so lastniki dobili dostop na daljavo do avtomobilov. Storitev je zasnovana za preprosto in intuitivno aplikacijo za pametne telefone, ki zagotavlja varen dostop do številnih sistemov v avtomobilu, vključno z varnostnimi in udobnimi funkcijami. Podatke o prihodnji poti potovanja lahko na primer konfigurirate in pošljete iz aplikacije v avto, pa tudi na daljavo zaklenete in odklenete dostop do njegove notranjosti.

Za večjo zaščito aplikacija omogoča tudi spremljanje lokacije in GPS sledenje lokacije avtomobila. Inteligentno sledenje lokacije je mogoče aktivirati, da lastnika opozori na kršitev vnaprej nastavljenega območja in v primeru alarma v avtomobilu. To se izvede prek obvestila, poslanega na vaš pametni telefon.

Honda osebni asistent

Funkcije infotainment in komunikacije, ki jih podpira zaslon na dotik, je mogoče aktivirati tudi z glasovnimi ukazi (funkcija v poljščini še ni na voljo) prek sistema Honda Personal Assistant. Intuitivni Hondin osebni asistent, znan iz Honde, ki uporablja rešitve umetne inteligence (AI), lahko naravno razume ukaze, ki jih posreduje v obliki preprostih pogovorov in kontekstnega prepoznavanja govora, s pomočjo katerega lahko olajša dostop do številnih spletnih storitev.

Honda osebni asistent se pravilno odziva na ukaze s stopnjo zapletenosti, ki presega zmožnosti drugih glasno aktiviranih virtualnih pomočnikov. Lahko razume številne stopnje interakcije, kar vam omogoča natančnejše odgovore na določene poizvedbe. Lastnik lahko na primer vpraša: “V redu Honda, poiščite mi italijansko restavracijo z brezplačnim parkiriščem in WiFi.” Honda osebni asistent najde ustrezne možnosti in jih predstavi na zaslonu na dotik, nato nastavi optimalno pot do izbranega mesta in ga prikaže na navigacijskem zaslonu.

Da bi lastnik dobil užitek v lastništvu avtomobila brez nepotrebnega stresa, bo Honda sproti posodabljala, brezžično zagotavljala posodobitve in tako zagotovila, da funkcije in aplikacije, uporabljene v avtomobilu, izkoristijo najnovejše izboljšave in zmogljivosti, ki so na voljo.

Za večjo varnost so vsa vozila standardno opremljena s sistemom E-Call za klic na pomoč na cesti. V primeru izrednih razmer, kot je vključitev sistema zračnih blazin, se lokacija avtomobila samodejno da na voljo ustreznim službam za reševanje.

Bogat nabor sodobnih Hondinih tehničnih rešitev

 • Novi Jazz kot standard prejema celovit paket aktivne in pasivne varnosti
 • Vsestranski paket Honda SENSING uporablja novo širokokotno kamero z visoko ločljivostjo
 • Potnike Jazza je zaščiteno z 10 zračnimi blazinami, med katerimi je tudi prva v segmentu, sprednja osrednja zračna blazina

Jazz najnovejše generacije je opremljen z visokokakovostnimi aktivnimi in pasivnimi varnostnimi tehnologijami, namenjenimi lažji in varnejši vožnji avtomobila.

Celovit paket aktivnih varnostnih sistemov Honda SENSING – zdaj ponuja celotno paleto rešitev za podporo vozniku, ki zagotavljajo varnost v številnih več cestnih scenarijih, zahvaljujoč novi širokokotni kameri z izboljšano učinkovitostjo v nočnem času.

Celovit paket aktivnih varnostnih sistemov Honda SENSING vključuje:

 • Zavorni sistem za zmanjšanje trka, z izboljšanim zaznavanjem pešcev ponoči, ko ni ulične razsvetljave. Sistem opozori voznika tudi, ko zazna kolesarja, ki se približuje trčnemu tiru. Poleg tega sistem aktivira zaviranje, ko Jazz prečka ali se prevrne na trčno stezo drugega vozila. To je omogočila uporaba novo razvite širokokotne sprednje kamere.
 • Prilagodljivi tempomat (ACC) samodejno dovoli avtomobilu, da sledi drugemu vozilu in nadzoruje razdaljo v prometu pri nizkih hitrostih, npr. v prometnih zastojih (sledite nizki hitrosti).
 • Sistem vzdrževanja voznega pasu (LKAS) deluje s hitrostjo 72 km / h, tako na mestnih cestah kot izven mesta in na večpasovnih cestah, kar zagotavlja varnost v veliko večjem številu cestnih scenarijev.
 • Sistem za opozarjanje na odhod voznega pasu (RDMS) pomaga voznikom, da ostanejo na poti. Voznika opozori, ko ugotovi, da lahko vozilo prečka mejne črte voznega pasu ali se približa zunanjem robu pločnika (trava ali gramoznica) ali vozilom, ki se približujejo z nasprotne strani, in če zapustimo vozni pas brez signalizacije.
 • Sistem za nadzor slepih točk v ogledalih, dopolnjen s sistemom za nadzor prečnega gibanja, je standardno na voljo v izvedbi Executive.
 • Sistem za prepoznavanje prometnih znakov uporablja širokokotno kamero za zaznavanje znakov, ko avtomobil pelje naprej. Po prehodu znamke sistem samodejno prepozna in prikaže svoj grafični kolega na sedem palčnem zaslonu. Sistem je zasnovan tako, da prepozna okrogle znake, ki prikazujejo omejitve hitrosti in prepovedi vstopa. Hkrati sta lahko prikazana dva znaka – na desni strani zaslona je prikazan le znak omejitve hitrosti, na levi strani pa ni znakov za vstop in omejitev hitrosti, dopolnjenih z dodatnimi informacijami, npr. vremenske razmere.
 • Inteligentni omejevalnik hitrosti prepozna znake omejitve hitrosti in hitrost avtomobila prilagodi njim. Če cestni znak kaže mejo, ki je nižja od trenutne hitrosti vozila, utripa indikator na zaslonu, spremlja akustično obvestilo, sistem pa postopoma zmanjšuje hitrost vozila.
 • Samodejni sistem za nadzor svetlobne luči deluje s hitrostjo nad 40 km / h, samodejni vklop ali izklop dolgega svetlobnega snopa, odvisno od svetlosti okolice in prisotnosti vozil mimo (ali avtomobilov, tovornjakov, motornih koles, koles).

Nova širokokotna kamera z višjo ločljivostjo je nadomestila Jazz model prejšnje generacije večnamenske kamere in senzorja City-Brake Active System (CTBA). Kamera prepoznava širši razpon vrst vozišč in scenarijev prometa. Ti vključujejo spremljanje, ali se vozilo približuje zunanjem robu pločnika (do meje trave ali gramoza), proti prihajajočemu vozilu ali zavije na drug vozni pas brez cestnih oznak ali znakov. Kamera lahko odpravi težavo megle in zagotavlja jasno vidno polje brez ustavljanja.

Upravljavec lahko prilagodi količino informacij o naprednih sistemih za pomoč vozniku, ki so prikazani na sedem palčnem zaslonu s tekočimi kristali (LCD).

Pasivna varnost vgrajena v strukturo Jazz

Novi Jazz ima strukturo, razvito po konceptu Honda Advanced Compatibility Engineering ™ (ACE ™), ki v primeru trka podaljša zaščito potnikov in je osnova za odlične lastnosti pasivne varnosti.

Okostje medsebojno povezanih strukturnih elementov enakomerneje porazdeli energijo trka v prednji del vozila, kar zmanjša sile, ki se prenašajo na potniški prostor. ACE ™ struktura ne samo ščiti avtomobil in potnike z razpršitvijo energije trčenja po celotni karoseriji, temveč tudi zmanjšuje kinetično energijo, ki se prenaša na druga vozila, ki sodelujejo v trčenju. Paleta ACE ™ za zaščito potnikov zajema trke tako z velikimi kot majhnimi vozili

Pasivna varnost, ki sestoji iz zaščite potnikov v primeru nesreče, je za Hondo enako pomembna kot aktivna varnost. Lastniki in potniki Jazze so zdaj zaščiteni z desetimi varnostnimi blazinami, med katerimi sta dve novi stranski zračni blazini, nameščeni na sedežih, in nova prednja sredinska zračna blazina, nameščena na sprednjem sedežu. Nova osrednja sprednja zračna blazina je prva na trgu v tem segmentu in ščiti pred poškodbami, ki jih med trčenjem povzročijo trki potnikov. Jazz je bil opremljen tudi s sprednjimi nasloni za glavo, ki omejujejo tveganje za poškodbe hrbta.

Vir: HONDA