• Ford predstavil EcoBoost Hybrid pogonski sistem za Focus; 48-voltni mehki hibridni in cilindrični sistem za izklop izboljšuje ekonomičnost porabe in zmogljivosti.
  • Prilagodljiv digitalni zaslon na 12,3-palčni plošči ure in sistem zgodnjega opozarjanja na nevarnosti na cesti konec leta bo povečal udobje in zmanjšal napetost voznika med vožnjo.
  • Nova različica Focus Connected, ki dopolnjuje paleto različnih različic – športni Focus ST-Line, eleganten Focus Titanium, ki ga navdihuje segment SUV Focus in luksuzni Focus Vignale.

WARSAW, 24. junija 2020 – Ford je na evropski trg predstavil izboljšan Focus z varčnim, elektrificiranim pogonskim sistemom EcoBoost Hybrid.

Napredna 48-voltna namestitev mehkega hibrida, ki deluje skupaj z 1,0-litrsko enoto EcoBoost, zagotavlja 155 KM največje moči pri 93 g / km CO2 (NEDC).

To pomeni 17-odstotno izboljšanje porabe goriva v primerjavi s primerljivo močjo – 150-‘konjskim ‘1,5-litrskim bencinskim motorjem EcoBoost s šeststopenjskim ročnim menjalnikom (NEDC) .1

Novi elektrificirani pogonski sistem ni vse spremembe. Izboljšan Focus ponuja tudi večje udobje, vključno z novim digitalnim zaslonom, ki ga je mogoče prilagoditi na 12,3-palčni plošči ure, pa tudi nove funkcije povezovanja, zaradi katerih bodo lastniki FordPass Connect postali standard za večje zadovoljstvo lastnikov. Ti bodo vključevali sistem zgodnjega opozarjanja na nevarnosti v prometu, ki bo na voljo konec leta.2

Nova različica opreme Focus Connected kot standard ponuja opremo, ki popolnoma ustreza potrebam poslovnih in zasebnih voznikov, vključno z indukcijskim polnilcem za pametne telefone in navigacijo za sistem z glasnim aktiviranjem SYNC 3 z 8-palčnim zaslonom na dotik3.

Focus bo še naprej ponujen kot petvratna kombilimuzina, karavan in na izbranih trgih s štirimi vrati, v široki paleti sort – vključno z elegantno različico Focus Titanium, kot križanec Focus Active, ki ga je navdihnil SUV segmentni slog, pa tudi športni Focus ST-Line in ekskluzivni Focus Vignale. EcoBoost hibridni pogonski sklopi so na voljo v najrazličnejših različicah in karoserijah.

“Naši elektrificirani pogonski sklopi niso bili namenjeni samo varčevanju denarja in zmanjšanju porabe goriva, ampak tudi povečanju zadovoljstva pri vožnji naših vozil,” je dejal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evrope. – Focus EcoBoost Hybrid uspešno združuje električni in plinski pogon, kar zagotavlja ekonomičnost in visoke zmogljivosti, kot bi se zdelo pred nekaj leti.

Focus se pridruži potniškim vozilom Puma, Kuga in Fiesta, pa tudi dostavnim vozilom Ford Transit in Transit Custom, pri katerih smo že uporabili mehke hibridne sisteme za zmanjšanje porabe goriva. Ford se je zavezal, da bo ponudil elektrificirano različico vsakega osebnega vozila, ki ga predstavlja v Evropi, tako da bo do konca prihodnjega leta povečal evropsko ponudbo elektrificiranih vozil na 18 modelov, od katerih bo vsak dobil eno od naslednjih različic pogonskih sklopov: mehko hibrid, polni hibrid, hibrid z zunanjim polnjenjem ali popolnoma električni pogon z delovanjem baterije.

EcoBoost Hibridni prihranek

1,0-litrski hibridni pogonski sistem EcoBoost s 155 KM zagotavlja več kot dvakratni izkoristek bencinskega motorja 2,0 KM 145 KM, ki je bil v Focusu vgrajen pred natanko 10 leti, poraba goriva pa se je zmanjšala za kar 45 odstotkov. (NEDC).

V modelu Focus EcoBoost Hybrid, ki je na voljo tudi v 125 KM različici, je bil standardni 1,0-litrski alternator EcoBoost nadomeščen z integriranim zaganjalnikom / generatorjem (BISG), gnanim pasom, ki shranjuje energijo, pridobljeno med zaviranjem, nato pa ga sistem porabi za polnjenje niza litij-ionskih baterij z zračnim hlajenjem z nazivno napetostjo 48 V.

Postavitev 48-voltne akumulatorja pod prednja sedeža Focus je omogočila integracijo mehkega hibridnega pogonskega sistema, ne da bi pri tem izgubili prostor za tovor ali potnike.

BISG deluje tudi kot elektromotor, nemoteno sodeluje s trivaljnim zgorevalnim agregatom z majhnimi izgubami zaradi trenja, ki uporablja shranjeno energijo za krepitev navora med normalno vožnjo in pospeševanjem, pa tudi za napajanje električne opreme vozila.

Inteligentni, samoregulirajoč mehki hibridni sistem nenehno spremlja način uporabe vozila, da ugotovi, kdaj in kako intenzivno polniti baterijo. To vam omogoča oprijemljive koristi in porabo energije, shranjene v bateriji, v skladu z enim od dveh akcijskih načrtov:

  • Nadomestitev navora z električnim motorjem BISG, s čimer sistem do 24 Nm navora zmanjša obremenitev bencinskega motorja in prispeva k emisiji CO2 iz 93 g / km v ciklu NEDC (115 g / km WLTP) in porabo goriva od 4,1 l / 100 km v ciklu NEDC (od 5,1 l / 100 km WLTP),
  • Dopolnjevanje navora z uporabo elektromotorja BISG za povečanje skupnega navora, ki je na voljo v sistemu, za 20 Nm nad nivojem, ki ga doseže sam bencinski motor pri polni obremenitvi in ​​zagotavlja 50 odstotkov večji navor v spodnjem območju vrtenja. Rezultat je povečanje dinamike.

BISG je tudi Fordovim inženirjem omogočil, da zmanjšajo stiskalno razmerje motorja 1.0 – EcoBoost in uporabijo večji turbopolnilnik, za katerega so se odločili omejiti učinke počasnejšega odziva na stopalko za plin. To je bilo mogoče zaradi uporabe dodatnega navora, kar je tudi povečalo število vrtljajev motorja in turbopolnilnika.

Zmogljivejši BISG motor v Focus EcoBoost Hybrid omogoča uporabo sistema Auto Start-Stop v pogostejših situacijah, kar zagotavlja dodatne prihranke goriva. BISG lahko ponovno zažene motor v 350 milisekundah, funkcija Stop-in-Gear pa lahko motor izklopi tudi v mirovanju, tudi ko je vozilo v prestavi s pritisnjeno stopalko sklopke in omogoča vklop motorja v skladno z eno od treh predhodno izbranih nastavitev: 15 km / h, 20 km / h ali 25 km / h.

Poleg tega pogonski sistemi FOCUS EcoBoost Hybrid uporabljajo sistem za izklop cilindrov, ki še naprej deluje z 1,0-litrskimi in 1,5-litrskimi bencinskimi motorji EcoBoost.

Stroškovno učinkovit sistem za izklop cilindrov lahko samodejno izklopi enega od cilindrov motorja, kadar ni potreben polni pretok, na primer pri vožnji na obali ali pri vožnji z majhnimi potrebami. Enega jeklenk je mogoče izključiti ali znova zagnati v 14 milisekundah, ne da bi pri tem ogrozili zmogljivost ali kakovost motorja.

Kupci lahko še vedno izbirajo med dvema dizelskima motorjema: 1,5-litrskim EcoBlue motorjem in 2,0-litrskim EcoBlue, ki delujeta z naprednim osemstopenjskim samodejnim menjalnikom ali s šeststopenjskim ročnim menjalnikom.

V nenehnem stiku s svetom

Novi sistemi, vključno z digitalnim zaslonom, ki ga je mogoče prilagoditi na 12,3-palčni plošči ure, ter sistemom zgodnjega opozarjanja (LHI), ki se bo pojavil pozneje letos, omogočajo rafinirani Focus lažjo vožnjo kot kdajkoli prej.

Popolnoma prilagodljiv 24-bitni digitalni zaslon na plošči ure prikazuje podrobne, bolj intuitivne slike in ikone v celotnem barvnem spektru, zaradi česar so svetlejše, manj utrujajoče za oči in lažje berljive. Nabor indikatorjev vozniku omogoča tudi, da prednostno prikazuje prikazane informacije glede na svoje želje.

Digitalni zaslon, prilagodljiv na 12,3-palčni plošči ure, ki je na voljo v Focus EcoBoost Hybrid, odlikuje drugačna, pregledna grafika, ki voznika obvešča o stanju porabe električne energije. Vozniki lahko analizirajo, koliko električne energije je bilo ustvarjeno z nameščanjem mehkega hibrida in spremljajo njegov prenos na baterijo ali uporabo pogonskega sistema za zmanjšanje porabe goriva ali izboljšanje zmogljivosti.

Zgornji robovi zaslona, ​​izdelani s tehnologijo prostega oblikovanja, ki je bila prvotno razvita za izdelavo optičnih leč, so dobili obliko, ki je celoten modul neopazno vključila v armaturno ploščo. Plošča vsebuje vezja, vgrajena v zaslon, ki so oblikovalcem omogočili, da ji dajo oblike, ki presegajo tradicionalno pravokotno obliko.

Modem FordPass Connect bo voznikom Focusa omogočil, da prvič uporabijo razpoložljivi sistem zgodnjega opozarjanja. Sistem lahko zagotavlja informacije o nevarnosti na cesti, tudi ko je nevarnost za vogalom ali pred vozili pred seboj in voznik tega še ne more videti.

Sporočila o lokalnih grožnjah se pošiljajo ne glede na podatke iz satelitskega navigacijskega sistema, na voljo pa so jim lokalne oblasti in vozila, povezana z oblakom podatkov.

Zahvaljujoč temu je voznik obveščen o težavah, kot so dela na cesti, zasilno zaustavitev drugega vozila, prisotnost živali, pešcev ali drugih ovir na cesti in celo o nevarnih voznih razmerah. Pogosto voznik prejme ta opozorilna sporočila, še preden so v svojem vidnem polju.

– Sistem zgodnjega opozarjanja razlikuje od nevarnosti na cesti je, da so povezani avtomobili elementi „interneta stvari“. “Sistem ni odvisen od aplikacij drugih proizvajalcev,” je dejal Joerg Beyer, generalni direktor za oblikovanje pri Fordu Evrope. – To je pomemben korak naprej. Opozorila so podrobna, natančna in prilagojena vašim razmeram, kar izboljša vaše potovanje.

FordPass Connect strankam omogoča daljinsko upravljanje izbranih funkcij vozila od koder koli z uporabo mobilne naprave in aplikacije FordPass. Poleg tega, da voznikom pomaga pri načrtovanju hitrejših, manj napornih voženj, zahvaljujoč sprotnim posodobitvam prometa za navigacijski sistem, ponuja daljinsko: zaklepanje in odklepanje vrat, daljinski zagon4 za modele Focus z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, lahko preberete tudi mesto in stanje vozila, preverite nivo goriva, stanje alarma, tlak v pnevmatikah, prevožene kilometrine in druge parametre.

Nastavitve kupcev. Inovativni sistemi

Različne v smislu različic znakov Focusa se še vedno prilegajo posameznim željam kupcev.

Nova različica Focus Connected je na voljo z naprednim naborom standardnih sistemov za pomoč vozniku, ki so oblikovani tako, da vozniku avtomobila zaupajo za volanom in mu pomagajo ostati osredotočen med vožnjo. Na seznamu dodatkov so tudi indukcijski polnilnik za pametni telefon, SYNC 3 z navigacijo, prilagodljivi tempomat, 5 sprednjih in zadnjih parkirnih senzorjev ter kamera za vzvratno vožnjo.

Focus ST-Line in Focus Active so zdaj serijsko na voljo z dodatno opremo: dvo-consko, avtomatsko, elektronsko klimatsko napravo, samodejno zatemnitvijo vzvratnega ogledala, brisalci s senzorjem za dež in brezhibnim sistemom dostopa. Stilski dodatki vključujejo standardni večji strešni spojler v različici Focus ST-Line in standardni črni naglavni trak za Focus Active X.

Napredni sistemi za pomoč vozniku, ki so na voljo kot dodatna oprema, vključujejo prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go, sistem za prepoznavanje omejitev hitrosti in sistem za vodenje središčnega voznega pasu, 5 asistenc pri gladkem zavijanju in sistem za pomoč pri parkiranju, ki omogoča popolnoma avtomatizirane manevre, vključno z izbiro prestav, pospeševanjem in zaviranje pri parkiranju, na voljo s pritiskom na gumb. 5 Aktivna pomoč pri zaviranju je standardna – voznikom pomaga, da se izognejo nesrečam ali ublažijo trčenje z vozili, pešci in kolesarji. 5

OPOMBA: Samo trgi z LHD