• Ford predstavlja mehki hibridni pogonski sklop najbolj prodajane Fieste; EcoBoost Hybrid z 48-voltnim sistemom zagotavlja 5-odstotno znižanje porabe goriva in povečuje užitek v vožnji.
  • rilagodljivi tempomat (ACC), obogaten s sistemom Stop & Go, sistem za prepoznavanje hitrosti za prepoznavanje hitrosti, vam omogoča enostavno gibanje po mestu s pogostim ustavljanjem avtomobila in vožnjo po avtocesti.
  • Modem FordPass Connect omogoča enostavno upravljanje in med drugim omogoča daljinsko zaklepanje in odklepanje z mobilno aplikacijo FordPass.

WARSAW, 9. junij 2020 – Priljubljena kompaktna kombilimuzina Ford Fiesta – Fordov najbolj prodajan model v Evropi – je zdaj na voljo z elektrificiranim pogonskim sklopom.

Hibridni motorji Ford EcoBoost Hybrid bodo voznikom Fieste nudili večjo porabo goriva in večje užitek v vožnji, zahvaljujoč boljšim zmogljivostim in hitrejšim odzivom avtomobila.

Uvedena je bila 48-voltna namestitev blagega hibrida skupaj s prefinjenimi novimi sistemi za pomoč vozniku, kot je prilagodljivi tempomat s funkcijami Stop & Go, sistem za prepoznavanje znakov za omejitev hitrosti in ohranjanje vozila na voznem pasu, katerega cilj je zmanjšati napetost med vožnjo po avtocestah in v mestu .1

“Izboljšanje voznih zmogljivosti Fieste v razredu s sistemom EcoBoost Hybrid pomeni, da bodo imeli kupci še večjo moč in manj pogosto obiskujejo bencinske črpalke,” je dejal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in servis v Ford of Europe. – Fiesta EcoBoost Hybrid bo več voznikom Forda omogočil, da imajo prednosti električnega pogona kot kdaj koli prej.

Ford se je zavezal, da bo ponudil elektrificirano različico vsakega osebnega vozila, ki ga predstavi v Evropi, tako da bo do konca prihodnjega leta povečal evropsko ponudbo elektrificiranih vozil na 18 modelov.

Tradicionalni pogonski motorji Fiesta so izpopolnili zahvaljujoč novi generaciji 1,0-litrskega bencinskega motorja EcoBoost in s sedem stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko za manjšo porabo goriva in izpuste CO2.

Poleg tega je Fiesta zdaj bolje povezana zaradi modema FordPass Connect, ki je serijsko opremljen, ki omogoča številne funkcije preko mobilne aplikacije FordPass, kar bo olajšalo uporabo avtomobila in prineslo večje zadovoljstvo lastniku.3

Raznolika ponudba modelov Ford Fiesta vključuje elegantne različice Fiesta Trend in Fiesta Titanium, SUV navdihnjeno križarko Fiesta Active, športno Fiesta ST-Line in ekskluzivno Fiesta Vignale v tri- in petvratnih karoserijskih različicah za različne različice . Leta 2019 je Ford prodal 227.100 modelov Fiesta v Evropi.

Shranjevanje hibridnih sistemov EcoBoost

Vozniki Fieste lahko zdaj uporabljajo nov napredni mehki hibridni sistem EcoBoost Hybrid, ki je bil prvič predstavljen v osebnem avtomobilu znamke konec leta 2019, in sicer v novem crossoverju Ford Puma.

Fiesta EcoBoost Hybrid modeli so na voljo v dveh različicah z močjo 125 KM in 155 KM. Standardni alternator je nadomestil zaganjalnik / generator (BISG), ki ga poganja jermen, ki omogoča obnavljanje energije med upočasnjevanjem hitrosti in izstopanjem iz obale in ga uporablja za polnjenje nabora zračno hlajenih litij-ionskih baterij z nazivno napetostjo 48 V.

BISG deluje tudi kot elektromotor, nemoteno sodeluje s trivaljnim zgorevalnim agregatom z majhnimi izgubami zaradi trenja, ki uporablja shranjeno energijo za krepitev navora med normalno vožnjo in pospeševanjem, pa tudi za napajanje električne opreme vozila.

Inteligentni, samoregulirajoč mehki hibridni sistem nenehno spremlja način uporabe vozila, da ugotovi, kdaj in kako intenzivno polniti baterijo. To vam omogoča oprijemljive koristi in porabo energije, shranjene v bateriji, v skladu z enim od dveh akcijskih načrtov:

  • Nadomestitev navora z električnim motorjem BISG, pri čemer sistem odda do 24 Nm navora, kar zmanjša obremenitev bencinskega motorja. Posledično to zmanjšuje izpuste CO2 z 91 g / km NEDC (112 g / km WLTP) in prihranke goriva s 4,0 l / 100 km NEDC (od 5,0 l / 100 km WLTP) Zahvaljujoč uporabi nadomestitve navora, 125 KM EcoBoost Hybrid sistem zagotavlja 5% nižjo porabo goriva v primerjavi s tradicionalnim 1,0-litrskim bencinskim motorjem EcoBoost z enako močjo (NEDC) in do 10% v mestnem prometu, kar potrjujejo podatki Fordovih preizkusov,
  • Dopolnjevanje navora z uporabo elektromotorja BISG za povečanje skupnega navora, ki je na voljo v sistemu, za 20 Nm nad nivojem, ki ga doseže bencinski motor pri polni obremenitvi in ​​zagotavlja 240 Nm navora v primeru motorja 155 KM in za 50% višji nižji obseg vrtljaja navora

BISG je Fordovim inženirjem omogočil tudi zmanjšanje kompresijskega razmerja motorja 1.0-EcoBoost in uporabo večjega turbopolnilnika, za katerega so se odločili, da bodo omejili učinke počasnejšega odziva na stopalko za plin. To je bilo mogoče zaradi uporabe dodatnega navora, kar je tudi povečalo število vrtljajev motorja in turbopolnilnika.

Zmogljivejši BISG omogoča tudi uporabo sistema samodejnega zagona v modelu Fiesta EcoBoost Hybrid za razširitev območja voznih scenarijev, v katerih deluje. Omogoča še večje prihranke goriva, tudi ko zavirate v zaustavitev pri hitrostih pod 25 km / h, tudi ko je vozilo v prestavi s pritisnjeno stopalko sklopke.

Pod pokrovom deluje tako Fiesta EcoBoost Hybrid kot tudi različice s tradicionalnimi bencinskimi motorji – s 95 KM in 125 KM – zadnja generacija nagrajenega 1,0-litrskega EcoBoost motorja s sistemom za deaktiviranje cilindrov.

Sistem povečuje ekonomičnost tako, da samodejno ustavi dovod goriva in delovanje ventilov enega od jeklenk motorja v pogojih, ko ni potreben polni premik, na primer pri vožnji po cesti ali vožnji z nizko porabo energije. Enega od jeklenk je mogoče deaktivirati ali znova zagnati v 14 milisekundah, to je 20-krat hitreje od utripa, brez kompromisov glede zmogljivosti ali kulture motorja.

1-litrski bencinski motor EcoBoost s 125 KM je na voljo z novim sedemstopenjskim, dvojno sklopko, samodejnim menjalnikom, ki ponuja gladko prestavljanje, učinkovito poveča udobje v vožnji in prihrani gorivo za do 15% v primerjavi s predhodno nameščenimi 100 konjskimi močmi EcoBoost 1, 0-litrski motor, ki kljub 25-odstotnemu povečanju moči prenaša moč s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom (NEDC). – Voznikom, ki načrtujejo velike kilometrine, je še vedno na voljo TDCi dizelski motor z 1,5-litrsko prostornino in 85 KM.

Napredna in povezana Fiesta

Sistemi, predstavljeni Fiesti, zagotavljajo potovanje v bolj rafiniranem, sproščujočem okolju z možnostjo vzdrževanja stalnega stika s svetom, pa tudi nemoteno gibanje po mestu s pogostim ustavljanjem avtomobila in vožnjo po avtocesti.

Na voljo prilagodljivi tempomat (ACC), obogaten s sistemom Stop & Go in sistemom za prepoznavanje hitrosti, omogoča ohranjanje varne razdalje od vozil spredaj. Sistem pomaga tudi pri zmanjševanju stresa na dolgih vožnjah s prilagajanjem hitrosti vozila omejitvam, ki veljajo na določenem mestu, spremljanjem prometnih znakov na cesti in nad cesto.

Stop & Go – na voljo pri modelih s sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko – omogoča ACC sistemu, da pripelje vozilo v popolno zaustavitev, kar zahteva zaustavitev in zagon ter se samodejno premakne za predhodnim avtomobilom, če je bil čas zaustavitve manj kot 3 sekunde. Če čas zaustavljanja presega 3 sekunde, lahko voznik pritisne gumb na volanu ali nežno pritisne pedal za plin, da začne voziti.

Vgrajen modem FordPass Connect je na voljo kot standard, ki strankam omogoča daljinsko upravljanje izbranih funkcij vozila od kjer koli prek mobilne naprave in aplikacije FordPass. Poleg tega, da vam pomaga pri načrtovanju hitrejših, manj napornih voženj zaradi posodobitev navigacijskega sistema v realnem času, sistem ponuja oddaljeno zaklepanje in odklepanje ključavnic vrat ter daljinski zagon motorja4 v različicah, opremljenih s sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom, pa tudi lokacijo vozila, stanje vozila, ki obvešča o nivoju goriva v rezervoarju, stanju alarmnega sistema, potrebi po menjavi olja itd.

Izboljšan je bil tudi komunikacijski in zabavni sistem SYNC 35, ki povečuje intuitivnost in enostavnost uporabe, zahvaljujoč novemu uporabniškemu vmesniku z večjimi gumbi, prikazanimi na 8-palčnem barvnem zaslonu na dotik. Sistem je združljiv z Apple CarPlay in Android Auto ™ in ne potrebuje dodatnih pristojbin. Na voljo je tudi nov indukcijski polnilnik, ki potnikom pomaga polniti pametne telefone med potovanjem.

Več novic za različico Fiesta:

  • Različice Fiesta Active in ST-Line so v aktivnem parkirnem asistentu (APA) prejele pravokotno parkirno funkcijo, ki olajša parkiranje avtomobila brez uporabe vzporedno z drugimi avtomobili,
  • Opozorilni sistem za vozila na bočni cesti z aktivno zavorno pomočjo – opozarja voznike, ki avtomobil vozijo s parkirišča, na vozila, ki se mu približajo in ki so morda na trku. Sistem lahko aktivira zavore, da prepreči ali ublaži posledice trka, če voznik ne reagira na prejšnja opozorila,
  • Novi načini športne in terenske vožnje v različici Fiesta Active – poleg trenutnih površin Normal, Eco in Slippery – voznikom v celoti pomagajo pri uživanju v vožnji Fieste in ohranjajo dinamiko vozila na mehkih in ohlapnih površinah,
  • Izbirni B&O premium zvočni sistem nizkotonskega zvočnika je bil premaknjen na kolesni lok, kar je povečalo prtljažni prostor in omogočilo različicam s sistemom B&O umestitev rezervnega kolesa v prtljažnik.

– Fiesta zdaj daje več užitka kot kdaj koli prej. S FordPass Connect ga lahko zaprete in odprete, najdete na parkirišču, preverite svoj zadnji izlet in poskrbite, da boste imeli dovolj goriva za vožnjo – vse v roki, tako da ste vedno pripravljeni na vožnjo, “je dejal Roelant de Waard.

Vir: Ford Polska