Fordova rešitev je zasnovana za zaščito čistega zraka tam, kjer je najbolj potreben z uporabo novih vtičnih hibridnih kombijev le z električnim načinom vožnje brez emisij med vožnjo po občutljivih območjih.

Tranzitni dostavni hibridni (PHEV) po meri s podatki o lokaciji v živo bodo samodejno prešli v električni način vožnje takoj, ko bodo zapeljali na določena območja, kot so območja prometnih zastojev, območja z nizkimi emisijami – kar bo pripomoglo k zmanjšanju onesnaženosti zraka v mestih.

Vendar Fordovo geofiting ne gre le za mestna središča: upravljavci vozil lahko ustvarijo tudi “zelene cone” po meri, da spodbudijo vožnjo z nizkimi emisijami v bližini šol, igrišč in veleblagovnic.

Ko vozilo zapusti določeno območje, se lahko samodejno preklopi na najbolj primeren način vožnje v tistem trenutku – na primer vklopite bencinski motor EcoBoost in tako ustvarite dodatno električno energijo in razširite domet vozila.

Izboljšanje kakovosti zraka v mestih

Območja z nizkimi emisijami postajajo vse pogostejša po Evropi kot učinkovit način upravljanja vpliva vozil na urbana območja. V prvih šestih mesecih delovanja londonske cone za ultra nizke emisije (ULEZ) so ugotovili, da se je dušikov dioksid (NO2) – eden najbolj škodljivih plinov, ki ga oddajajo vozila – zmanjšal za skoraj 30 odstotkov.

Nedavna Fordova raziskava je pokazala, da lahko električni hibridi PHEV pomembno prispevajo k izboljšanju kakovosti zraka v mestih: 75 odstotkov razdalje, ki jo prevozijo modeli tranzita v središču Londona, udeleženci študije (operaterji Addison Lee Group, British Gas, Metropolitan Police in Transport for London ) je potekal v električnem načinu brez emisij. Podobne študije trenutno potekajo v Kölnu, Nemčiji in Valenciji v Španiji.

Modul Geofence v tranzitnem PHEV beleži podatke o premiku samo v električnem načinu na območjih, označenih z “virtualno ograjo”. Šifrirane podatke je mogoče varno deliti z lokalnimi organi, če je treba dokazati, da je vozilo izpolnjevalo stroge standarde na območjih z nizkimi emisijami in da je bilo uporabljeno v skladu z lokalnimi pristojbinami.

Hibridni električni pogon

Kombi tranzitnih priključnih hibridnih kombijev in osebni avtomobil Tourneo Plug-In Hybrid sta prvi vozili v svojem razredu, ki uporabljata vtični hibridni pogon (PHEV). Baterija z zmogljivostjo 13,6 kWh zagotavlja doseg brez emisij do 56 km (izračunano v ciklu NEDC) za tranzitni PHEV po meri in do 53 km (NEDC) za Tourneo po meri PHEV. Obe vozili imata tudi 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost, ki lahko napolni baterijo, če je potrebno, da doseg doseže na več kot 500 km (NEDC). **

Obe vozili lahko polnite v štirih urah in pol iz običajnega domačega vira napajanja ali v treh urah z uporabo zmogljivejše izmenične vtičnice. Dodatno električno energijo pridobiva regenerativni sistem polnjenja, ko vozilo upočasni ali zavira. Ford Transit Custom Plug-In Hybrid in Tourneo Custom Plug-In Hybrid sta v serijsko proizvodnjo vstopili konec leta 2019.

Fordovi testi po vsej Evropi so pokazali, da PHEV pogonski vagoni ponujajo lastnikom rešitev, ki je neprecenljiva pri mestni uporabi, brez ogrožanja daljših voženj. Vozila niso odvisna od infrastrukture električnih polnilnih mest, zato lastnikom ni treba skrbeti za doseg in ne skrbijo potrebe po ponovnem polnjenju baterije. To pomeni, da lahko v celoti delujeta v obeh svetovih, pri čemer imata koristi sposobnost vožnje v conah z nizkimi emisijami, ne da bi žrtvovala druge naloge.

Pogonski sklop PHEV prav tako ne vpliva na zmanjšanje nosilne ali nosilne obremenitve v primerjavi z običajnimi dizelskimi modeli.

Vir: Ford